Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rituály pověrčivé studentky Bouzkové. Zvláštnosti s jídlem i speciální sprcha

Autor: nem

Tu, který dostane… Tenisová hrdinka Marie Bouzková (23) je okouzlující vzdělaná mladá žena s diplomem z Indiana University East. Nápadníci by měli třeba vědět, že žije na Floridě, miluje rodnou Prahu, knedlíky a českou filmovou klasiku.

Kromě toho ráda tancuje a maluje. No a taky má spoustu rituálů! „Je to trochu na psychiatra. Hlavně musím všechno dodržovat,“ culí se. Tady jsou některé z jejich rituálů.

,,Den před zápasem hrajeme s taťkou hru Sequence (karetní hra s žetony). Vždycky si k ní dávám čaj, který stojí nalevo, ovoce si dávám napravo," popsala Bouzková. Na pečlivou organizaci dbá i během přípravy tašky před utkáním. ,,Na stejné místo si dávám v tašce čelenky, gely. Vždycky si před zápasem vezmu dva banány. Srovnám si raketu, udělám si grip."

Ujíždí si na Whitesnake

Pověrčivost Bouzkové zasáhla i její hudební výběr. ,,Pustím si tu samou písničku. Mám jich vlastně víc, ale jedna z posledních bývá Here I Go Again (od kapely Whitesnake)," prozradila účastnice čtvrtfinále letošního Wimbledonu.

A co jídlo? ,,Vždycky si před zápasem dávám kuře s rýží," přiznala nadějná tenistka. Kromě toho také promluvila o svém sprchovém rituálu, který pravidelně dodržuje. ,,Pokaždé chodím do první sprchy vlevo," práskla na sebe závěrem vzdělaná sportovkyně.

Marie Bouzková po postupu do čtvrtfinále děkuje fanouškům
Marie Bouzková po postupu do čtvrtfinále děkuje fanouškům