Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otrávili ho? Právník gólmana ruského nároďáku zveřejnil děsivé novinky

Autor: pl

Strach, nejistota, beznaděj. Zhruba tohle se teď mísí uvnitř brankáře Ivana Fedotova (25), kterého členové ruské armády prvního července odvedli během rozhovoru. Jeho právník teď zveřejnil děsivé detaily o tom, co se dělo po jeho zadržení.

Po převozu na vojenskou stanici se udělalo Fedotovovi tak zle, že musel být odvezen do nemocnice. Více informací o dění na stanici přinesl jeden z reportérů ruské televize Match TV. „Ivan si na vojenské stanici v Petrohradu stěžoval na bolesti žaludku a možnou otravu. Následně ho převezli do nemocnice.“

Tam mu podle slov jeho právníka Alexeje Ponomareva píchli injekci, jejíž obsah brankáři neprozradili. Pouze mu řekli, že to předepsal doktor. „Ivanův zdravotní stav není vůbec dobrý. Když jsem ho viděl, vypadal, jako by byl v polospánku,“ sdělil Ponomarev webu fontanka.ru. „Zástupci nemocnice s námi odmítají komunikovat. Z nějakého důvodu ho nemají ani na seznamu.“

Po odvodu má zánět žaludku

Podle Match TV byl Fedotov převezen pryč z nemocnice, ale nikdo momentálně přesně netuší, kde se národní hrdina letošních ZOH nachází. Žádný převoz přitom původně v plánu nebyl. „Až do večera se počítalo s tím, že Fedotov zůstane přes noc v nemocnici. Už jen kvůli faktu, že se jeho zdravotní stav nezlepšoval. Byl mu totiž diagnostikován zánět žaludku, navíc s poskytnutím lékařské péče byly problémy,“ prozradil reportér Oleg Aleksašin.

„Jenže právě večer odjelo z pozemku nemocnice auto vojenské policie, které tam bylo celý den. Podle geolokace, kterou předem udal svým příbuzným, vyšlo najevo, že Ivan nemocnici skutečně opustil. Zatím se ale přesně neví, kam ho převezli,“ doplnil. Nové informace ohledně dění Fedotova, který v květnu podepsal roční kontrakt s Philadelphií Flyers, tak na optimismu rozhodně nepřidávají. Veřejnost může jen doufat, že se mu nic vážného nestane.

Brankář Ivan Fedotov, který se nedávno upsal Philadelphii, byl obviněn z vyhýbání se vojenské povinnosti
Brankář Ivan Fedotov, který se nedávno upsal Philadelphii, byl obviněn z vyhýbání se vojenské povinnosti