Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kdo přežije: Adam vzpomíná na Ukrajinu, Nathan řeší životosprávu

Z ostrova do klece! Bojovali proti sobě v nejtvrdší reality show na světě, teď se proti sobě postaví v nejtvrdším sportu na světě. Řeč je o Adamu Raiterovi a Nathanu Christianu Dzabovi. Účastníci populární reality show Survivor, která bavila české i slovenské televizní publikum začátkem letošního roku, přijali další obrovskou výzvu a po čtyřměsíční přípravě proti sobě stanou v kleci, pod pravidly MMA na turnaji OKTAGON 35 v Brně.

Z přípravy obou ambiciózních mužů uběhlo něco málo přes měsíc a jak jim to na trénincích jde, ukazuje třetí epizoda show Kdo přežije, která nově vyšla na platformě OKTAGON.tv. ,,Je to obrovská výzva i pro mě,” přiznává Ján Husák, trenér slavného trnavského gymu SFG, který do velké bitvy připravuje Nathana. ,,Amatéry obvykle připravuju rok nebo dva, takže zvládnout to všechno za čtyři měsíce, to je výzva. O to víc mě to ale baví,” dodává s úsměvem.

Oba bojovníci rozhodně zažívají turbulentní měsíce. Nathan se na podzim vrátil z reality show Love Island, následovalo několik úmorných týdnů na ostrově v show Survivor a záhy poté přišla další nabídka, která nešla odmítnout. Ve třetí epizodě Nathan divákům ukazuje, jak se mu tímto novým angažmá změnil život. ,,Řeším, co jím, řeším svou váhu, občas si ale tělo řekne samo, takže se najím pořádně,” popisuje s úsměvem, zatímco ukusuje z pořádné porce sendviče. ,,Když jsem viděl, co všechno dokáže sníst Gábor, tak vím, že to jde. Je ale potřeba k tomu jídlu i trénovat. Když mám teď dva nebo tři tréninky denně, můžu si dopřát,” usmívá se.

Nathanovy dny jsou v poslední době jako přes kopírák. ,,Trénink, procházka se psem, jídlo, další trénink, další procházka, a tak pořád dokola. Večer si udělám trochu pohodičku, zahraju si na playstationu a ráno zas jedeme nanovo,” říká.

Už to vypadalo, že mezi oběma aktéry chystaného zářijového souboje vznikne slovní vřava ještě dlouho před zápasem, mnozí poukazovali na rasový kontext jednoho z Adamových výroků. Nathan má ale jasno. ,,Potkal jsem hodně rasistů, Adam mezi ně určitě nepatří. Nic z toho v kleci řešit nebudu. Respektuju Adama jako člověka, že taky pořádně maká. Jdeme do klece ukázat, kdo z nás je silnější,” uvedl vše na pravou míru Nathan.

Adam už v minulosti popsal celou tuto novou životní štaci jako ,,exkurzi do profesionálního sportu”. Dle svých slov si užívá profesionální přístup a servis, který zažívají ti nejlepší domácí bojovníci. ,,Trénuju víckrát denně, mám tři trenéry, fyzioterapeuta, profesionální sparingpartnery a výživového poradce. To je sen každého kluka, který se kdy věnoval sportu,” dodává s úsměvem.

Ve třetí epizodě se štáb OKTAGONU podíval na Adamův trénink s bojovníkem Jakubem Bahníkem. Ten je jedním z jeho trenérů a sparingpartnerů. Adam si za trenéra vybral Patrika Kincla, aktuálně nejlepší střední váhu OKTAGONU, kterého na turnaji 17. září v Brně čeká spolu s finálovým duelem jeho nového svěřence také titulová bitva proti Alexi Lohorému.

,,Patrik je na mě tvrdý, ale je to dobře, nechce abych polevil. To Bahnas mě zase plně podporuje a umí mi taky skvěle poradit,” popisuje Raiter.

Vedle tréninku Adam ukazuje také dodávku, se kterou se rozhodl na jaře jet vypomáhat na hranice válečné Ukrajiny, a potom i k samotnému Kyjevu. Kolik lidí se mu podařilo zachránit? I o tom skromně promluvil v nejnovějším díle. Třetí epizoda show Kdo přežije je divákům k dispozici na platformě OKTAGON.tv. První dvě epizody jsou poté nově k přehrání také na YouTube OKTAGONU.

Nathan s Adamem.
Nathan s Adamem.