Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Stereotypní Sparta si neporadila s Vikingy a hrozí jí vyřazení z Evropy. Hoří, Briane!

Autor: Petr Němec

Když je v Praze abnormální hic a svátek má Vítězslav, Sparta nevítězí. V prvním duelu 2. předkola Konferenční ligy nedokázala přelstít Viking Stavanger (0:0) a má sakra problém.

Premiérový mistrák dánského kouče Briana Priskeho (45) se ve skandinávské pranici nepovedl. Šance rudých na postup a setrvání v Evropě v sezoně 2022/23 hoří jako Odkolkovy mlýny v roce 1896. Drsná odveta na umělce u Severního moře se hraje příští čtvrtek.

Kde je díra?

Taktika? Párkrát obehrát celou šířku hřiště a přitom hledat, kde nechal v defenzivě norských dřevorubců tesař díru. Našly se, jenže Haraslínův pokus vykopl bek Vikingu z brankové lajny. Hancko z úhlu netrefil zařízení a hlavičku Wiesnera lapil gólman Gunnarsson. Jelikož se soupeř nepouštěl do žádných větších akcí, šlo se do kabin při poměru střel 18:2, z toho 3:0 na bránu, za stavu šul – nul.

SESTŘIH: Sparta - Viking 0:0. Převaha, ale žalostná koncovka
Video se připravuje ...

Jen klobása

Trápení ve stereotypu neškodných centrů pokračovalo i po pauze. Chyběl fištrón a kumšt v koncovce. Hokejový »Medvěd« z Bostonu David Pastrňák si na ochozu pochutnal na klobáse, ale na gólu v síti zalezlých seveřanů ne. Letenští vypálili celkem 28 ran, ovšem ani jedna se neujala, včetně Čvančarovy hlavičkové tutovky. „Proti jejich bloku to vůbec nebylo jednoduché. Nepodařilo se nám zakončit,“ smutnil záložník Adam Karabec.

Slávisté si na soupeři smlsli. Zadupali trpaslíka

Pohoda, klídek, jazz. Slávisté se v úvodním mači II. předkola Konferenční ligy proti St. Joseph´s z Gibraltaru ani nezapotili a v suchém triku vyhráli 4:0. „Takové zápasy můžou být ošemetné. Bude to ale hlavně o nás,“ vykládal před zápasem záložník Holeš, jeden ze tří českých fotbalistů v základní sestavě. A jak pravil, tak se také stalo. Sešívané od úvodního do závěrečného hvizdu diktovali proti trpaslíkovi tempo hry a byl z toho parádní výsledek do odvety.

SESTŘIH: St. Joseph's - Slavia 0:4. Postup na dosah, dvougólový Sor
Video se připravuje ...