Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Slovácko pro evropský úspěch dělá první poslední: Před peklem do kostela

Autor: Jana Gogová

Skupinu evropských pohárů si nikdy ve své historii nezahráli, a jsou připraveni to změnit! Fotbalisté Slovácka si před odletem k zápasu s Fenerbahce (čtvrtek 19:00, ČT sport) přišli pro duchovní podporu.

Ještě než se ve středu ráno vydali z Brna do tureckého Istanbulu k duelu 3. předkola Evropské ligy, zašli hráči i členové realizačního týmu načerpat síly shůry do kostela svatého Františka Xaverského na náměstí v Hradišti.

Čerpají sílu

„Shodli jsme se, že těch sil bude potřeba určitě hodně, a tohle je zajímavá forma, jak na to,“ usmíval se jeden z nejzkušenějších fotbalistů Slovácka, Vlastimil Daníček (31). Produktivní záložník však dobře ví, že požehnání samo o sobě stačit nebude. „Na hřišti v tureckém pekle to bude samozřejmě jen a jen na nás,“ má jasno.

Děkovnou mši za uplynulou úspěšnou sezonou a požehnání do té nové měl na starosti farář Josef Říha, velký fanoušek fotbalu a samozřejmě i Slovácka. „Kluci budou mentální sílu moc potřebovat, Fenerbahce je hodně silné a zkušené mužstvo, ale my jsme tedy v přípravě u nás na hřišti ani v kostele fakt nepodcenili vůbec nic,“ usmíval se farář.

Miliony ve hře

Fotbalové ovečky faráře Říhy dobře vědí, že pokud vyřadí favorizované Fenerbahce, mají jistotu podzimu v Evropě a s ním spojený balík minimálně 73,5 milionu za skupinu KL (za skupinu EL je 90 milionů). A to už je pořádná motivace!

Fanoušci Fenerbahce se minulý týden proti Dyn. Kyjev »proslavili« tím, že vzývali Putina.
Fanoušci Fenerbahce se minulý týden proti Dyn. Kyjev »proslavili« tím, že vzývali Putina.