1. srpna 2022 • 17:15

Možní soupeři pro české kluby: nasazená Plzeň, Slavii hrozí i Trnava

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v úterý 2. srpna se losují závěrečná předkola evropských pohárů. Týkat se budou i tří českých klubů, které ještě zůstávají ve hře. Jak už bylo uvedeno v minulém týdnu, Plzeň se pro play off o Ligu mistrů posune na nasazenou pozici. Slavii čeká ve 3. předkole nelehký dvojzápas s Panathinaikosem. Pokud však přes slavný řecký klub projde, může narazit třeba i na slovenskou Trnavu či polský Raków. Nejdivočejší je situace u Slovácka (a v případě vyřazení Plzně z LM) v Evropské lize.



Začněme u Plzně. Viktoria ve 2. předkole Ligy mistrů v klidu přešla přes finské HJK Helsinky a nyní ji čeká moldavský Šeriff Tiraspol. Pro českého mistra se pondělní zužování možných soupeřů netýkalo, jelikož v nejznámější pohárové soutěži už bude zbývat jen pár klubů. Možností mají Západočeši tedy čtyři včetně Trabzonsporu či Ferencvárose. Důležité je, že se Plzeň po vyřazení Olympiakosu posunula na nasazenou pozici.

Možní soupeři Plzně ve 4. předkole Ligy mistrů:
Karabach – Ferencváros
Bodo/Glimt – Žalgiris
Maccabi Haifa – Apollon Limasol
Trabzonspor

SESTŘIH: Plzeň - HJK Helsinky 5:0. Kanonáda a jistý evropský podzim
Video se připravuje ...

Slavia a Konferenční liga? Pokud „sešívaní“ projdou přes Panathinaikos, budou v závěrečném předkole nasazení. Výběr soupeřů se pražskému týmu zúžil na čtyři, narazit mohou například na vítěze zápasu Trnava – Raków Czestochowa.

Možní soupeři Slavie ve 4. předkole Konferenční ligy:
Spartak Trnava – Raków Czestochowa
Féhervár – Petrocub-Hincesti
Levski Sofia – Hamrun Spartans
Lugano – Hapoel Beer Ševa

V Evropské lize je situace více komplikovaná. Týmy jsou rozděleny do čtyř priorit. Vítěz dvojzápasu Slovácko – Fenerbahce má prioritu 4, poražený z dvojice Plzeň – Šeriff Tiraspol má prioritu 2. Týmy s prioritou 4 jsou losovány proti týmům s prioritou 1, „dvojky“ pak narazí na „trojky“ a zároveň i proti sobě.

Plzeň tak v případě vyřazení může narazit na jakéhokoli poraženého z 3. předkola Ligy mistrů či jakéhokoliv vítěze z mistrovské části 3. předkola Evropské ligy, což čítá celkem 10 možných soupeřů.

Možní soupeři Slovácka ve 4. předkole Evropské ligy:
Gent
Austria Vídeň
Hearts
Sivasspor
Dnipro
Silkeborg

A na závěr ještě možní soupeři Slovácka v Konferenční lize, tedy v případě, že celek z Uherského Hradiště nepostoupí přes Fenerbahce. Ve hře je například slavný Anderlecht či rakouský Wolfsberger.

Možní soupeři Slovácka ve 4. předkole Konferenční ligy:
Paide – Anderlecht
Wolfsberger – Gzira United
Riga FC – Gil Vicente
AIK – Shkendija Tetovo
Viborg – B36 Tórshavn

Informace jsme čerpali ze specializovaného twitterového účtu FC Koeficient. Losování play off všech evropských pohárů proběhne v úterý 2. srpna. Liga mistrů je na programu ve 12 hodin, Evropská liga o hodinu později a Konferenční liga ve 14 hodin. ONLINE přenosy budete moct sledovat na iSport.cz.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud