Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Legendy Litvínova Hübl a Lukeš se loučily s kariérou: Naměkko z Alinče

Autor: Lukáš Vaňkát

Legendy Viktor Hübl (43) a František Lukeš (39) udělali oficiální tečku za svou kariérou v litvínovském dresu. Jejich derniéra se nesla i v dojemném duchu. Hráli pro další personu Vervy Jana Alinče (50).

Už to jsou tři roky, co Alinč při in-line hokeji tvrdě dopadl na záda. Od té doby je upoutaný na invalidním vozíku. „Výkyvy nálad pořád jsou, i když už je to lepší. Hlavně díky rodině,“ řekl někdejší skvělý útočník »chemiků«. I pro něj se rozlučkový zápas hokejových dvojčat konal.

Dresy pod stropem

Na utkání mezi Mistry z roku 2015 a týmem Hvězd (11:10sn) dorazilo na Zimní stadion Ivana Hlinky necelých 6 tisíc fanoušků. Ti na ledě opět viděli Roberta Reichela, Jiřího Šlégra, Martina Ručinského či čerstvého vítěze NHL Pavla Francouze. „Původně jsme nechtěli nic velkolepého, ale byla to nádhera,“ děkoval fanouškům dojatý Hübl.

Ten se stejně jako jeho parťák Lukeš dočkal velké pocty. Jejich dresy s čísly 26 a 16 zamířily pod strop haly. „Když ten můj stoupal a já měl vedle sebe manželku, ukápla mi slzička,“ hlesl Lukeš.

Výzva v Chomutově

Po 16 letech v černožlutém dresu budou od nové sezony rozdávat hokejovou radost v druholigovém Chomutově. „Jejich nabídka nám dávala největší smysl,“ uvedl za oba Lukeš. Extraliga tak přišla o jednu z nejikoničtějších dvojic poslední dekády.

Mrkejte na Stanley Cup

„Bez něj bychom extraligu nevyhráli,“ vychvaloval před sedmi lety brankáře Pavla Franouze (32) Jiří Šlégr (51). »Francík« teď od klubu dostal ještě cennější trofej.

Byla to sice maketa, ale i tak ho potěšila. Brankář Colorada vyrazil na hrací plochu s polystyrenovým Stanley Cupem. „Pro mě překvapení. Pěkná rekvizita. Bylo to hezké a úsměvné, já jsem pro každou srandu, tohle bylo něco peckového,“ těšilo Francouze.

Hübl (vlevo) a Lukeš naposledy bok po boku.
Hübl (vlevo) a Lukeš naposledy bok po boku.