Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Byl jsem první! Oktagon odkrývá příběh šampiona Borárose

Autor: sm

Jméno Gábora Borárose nemohlo utéct ani lidem, kteří k bojovým sportům mají daleko. Do povědomí televizních diváků se dostal především díky reality show Survivor, kde zaujal fyzickými výsledky a také svým vtipem. Jen někteří ale znali celý příběh tohoto bojovníka maďarského původu. Oktagon nyní vydal show, ve které veřejnost s cestou historicky prvního šampiona organizace seznamuje.

„Jsem prvním šampionem OKTAGON Výzvy. Takřka přes noc se ze mě stala hvězda československého MMA. Mám za sebou devětadvacet zápasů v kleci. Nedělám sice všechno správně, ještě jsem ale určitě neskončil. Jsem Gábor Boráros a byl jsem první,“ představuje se na začátku první epizody známý bojovník. Vzpomíná pak na své začátky a pobaví ho, že tou dobou nic neuměl.

Gábor původně pracoval po nocích jako strážný nejrůznějších objektů. Pak se jeho cesty střetly s jedním ze zakladatelů Oktagonu, Pavlem Nerudou. Ten mu dal nabídku, která se neodmítá: „Moc jsem mu tehdy nerozuměl, ale chápal jsem to podstatné: zápasy, natáčení, vila a sláva,“ popsal bojovník, jehož mateřským jazykem je maďarština. 

Tím tehdy odstartovala cesta, která Gábora dovedla v prosinci 2016 až k titutlu prvního šampiona Oktagonu. Celý příběh nyní organizace popisuje právě projektem Byl jsem první, který můžete shlénout na OKTAGON TV anebo na YouTube.

Cesta Gábora nebyla vždy úplně uhlazená
Cesta Gábora nebyla vždy úplně uhlazená