Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

König i Salač truchlí: Jezdec (†22) nepřežil hrůznou nehodu!

Autor: pl

Stačilo dojet deset kol, a motorkář Victor Steeman (†22) by byl stále mezi námi. Jenže mladý závodník se srazil se soupeřem, a začal boj o život, který Nizozemec nakonec prohrál. Mezi truchlícími jsou například i čeští jezdci Oliver König a Filip Salač (oba 20).

K obrovské tragédii došlo během portugalského závodu v rámci kategorie Supersport 300, který se konal v sobotu. Steeman se deset kol před koncem srazil s Josém Pérezem Gonzálezem, a malér byl na světě. A to velký.

Závodník stáje MTM Kawasaki musel být vrtulníkem transportován do nejbližší nemocnice, kde svým zraněním nakonec podlehl. Smrt kolegy zasáhla i české jezdce Olivera Königa, Petra Svobodu nebo Filipa Salače, kteří vyjádřili upřímnou soustrast na sociální síti. „Jezdi v pokoji, šampione,“ napsal König k fotce v instagramovém příběhu. Přidal také fotku, jak jsou spolu na stupních vítězů.

Orgány daroval       

Stejná slova jako König zvolil i jezdec Petr Svoboda. „Odpočívej v pokoji, šampione. Upřímnou soustrast rodině a kamarádům,“ kondoloval na sociální síti Salač. Ozval se také i šestinásobný mistr světa v superbicích Jonathan Rea. „Odpočívej v pokoji, kamaráde. Nikdy bych si nepomyslel, že když jsem opouštěl čtvrteční focení, tak jsem tě tam viděl naposledy,“ vyjádřil se k tragickému úmrtí.

„Nyní se stalo něco, čeho jsme se jako rodiče motocyklového závodníka vždy obávali. Náš Victor nemohl tento poslední závod vyhrát,“ promluvili zdrcení rodiče. „I přes nesnesitelnou ztrátu a zármutek jsme nesmírně hrdí na to, že se s vámi můžeme podělit o to, že náš hrdina svým odchodem dokázal zachránit pět dalších lidí tím, že daroval své orgány.“

Závodníka Petra Svobodu zasáhla zpráva o úmrtí Steemana
Závodníka Petra Svobodu zasáhla zpráva o úmrtí Steemana