Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Těžce nemocnému mistrovi světa řekli, aby si zařídil pohřeb: Čekání na smrt!

Autor: Jiří Beneš

Nad laťkou létal jako Superman, v roce 2003 se stal halovým mistrem světa ve skoku o tyči, zdolat dokázal i magických 600 cm! Teď německá atletická hvězda Tim Lobinger (50) čeká na smrt!

Na šarmantního chlapa si zasedla zákeřná choroba. Už v roce 2017 s ní svedl první boj. Jenže mrcha zvaná leukemie se vrátila. Nepomohly transplantace, chemoterapie, nejrůznější procedury. V únoru mu lékaři řekli, aby si zařídil pohřeb a rozloučil se s nejbližšími.

Tak rychlé to mělo být. Je zázrak, že Tim ještě teď svádí neregulérní závod s časem. „Šance na uzdravení neexistuje. Rakovina je příliš agresivní,“ řekl Bildu sportovec. S nespravedlivým osudem se rve, přestože mu nemoc bere svaly (při 193 cm váží 66 kg!) i náladu. „Za každý den strávený s rodinou stojí za to bojovat. Vždycky se najdou důvody, které vám umožní načerpat sílu,“ vypráví.

Svatba jako lék

Co třeba? Svatba sedmadvacetileté dcery Fee. V červnu ji hrdě dovedl k oltáři. „V ten den jsem byl jen tátou nevěsty, a ne Tim, co má rakovinu. Cítil jsem se báječně,“ vzpomínal. Anebo vlastní padesátiny. „Jejich oslava byla pro mě jedním z milníků,“ přiznal.

Deset dní po kulatinách se mu udělalo zle. Kvůli následné akutní operaci žaludku nestihl zápis do školy svého nejmladšího syna Okkerta (6). Ve špitále už letos strávil 150 dní. „No, není to život, který byste chtěli žít,“ pokrčil rameny.

Německý skokan o tyči Tim Lobinger
Německý skokan o tyči Tim Lobinger