Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Eckhoffová si dává po zdravotních problémech od biatlonu pauzu

Autor: ČTK, sm

Hvězdná norská biatlonistka Tiril Eckhoffová si po zdravotních problémech dává pauzu a na konci listopadu nezahájí závodní sezonu. Po jarním prodělání covidu-19 dvojnásobná olympijská vítězka či desetinásobná mistryně světa dlouho pociťovala následky, užívala léky na poruchu spánku a fit doteď není.

"Tiril procházela v poslední době těžkým obdobím a stále není v pořádku. Nemůže se proto v nejbližší době účastnit tréninků ani závodů," uvedl norský biatlonový svaz v prohlášení. Povahu problémů neupřesnil.

"Kdy se vrátí? To nyní netušíme. Je o ni dobře postaráno a dostává se jí veškeré pomoci, kterou dostat může. Samozřejmě všichni doufáme, že se brzy bude cítit lépe," uvedla lékařka reprezentace Aasne Fenne Hoksrudová.

Dvaatřicetiletá Eckhoffová má z olympiád osm medailí včetně zlatých ze Soči i letošního Pekingu ve smíšené štafetě. Loni také vyhrála konečné hodnocení Světového poháru a v něm celkově 29 závodů. Během kritického období uvažovala i o konci kariéry.

Světový pohár v biatlonu začne 29. listopadu v Kontiolahti. Na začátku března bude dějištěm Nové Město na Moravě, dva týdny po mistrovství světa v Oberhofu.

Tiril Eckhoffová (na snímku s Gabrielou Soukalovou) si dává pauzu od biatlonu
Tiril Eckhoffová (na snímku s Gabrielou Soukalovou) si dává pauzu od biatlonu