Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rudkovská se pustila do ženy prince Harryho: Američanka bitvu s monarchií nevyhraje!

Autor: sm

Manželka ruského krasobruslaře Pljuščenka už několikrát ukázala, že se dokáže pasovat do role odbornice na všechno, včetně politiky, vlastenectví i ruské invaze na Ukrajině. Tentokrát se ale pustila do rozboru dění v královské rodině a vzala si na paškál ženu prince Harryho, která si podle Jany dělala pomyšlení na to, že britskou monarchii přetvoří k obrazu svému. Podle Rusky se ale ještě lidé dočkají pořádné show...

„Jsem si jistá, že to dopadne takhle: Harry se bude chtít vrátit k rodině, pak bude chtít s někým budovat nový vztah, Meghan bude vyšilovat, napíše knihu o zneužívání, rasismu, potratové kultuře, bude chtít někoho žalovat a možná  i zažaluje,“ předvídá manželka olympijského vítěze z Turína, která si neodpustila ani srovnání dvou manželek obou princů.

Narážela tím na Meghanino časté stěžování si na poměry v královské rodině, jejíž poměry pošpinila například i v show své kamarádky Oprah Winfreyové.

„A pak už je to zase po sté: Meghan, nebo Kate? Kate, nebo Meghan?! Mně se Kate líbí víc,“ práskla na sebe. „Sofistikovaná, elegantní, půvabná, moudrá. Už teď je v ní vidět budoucí královna, i když je to královna konzort (žena vládnoucího panovníka, pozn. red),“ vysvětlila své sympatie k ženě budoucího britského krále.

„Pokud jde o Meghan, její hlavní chybou bylo, že přišla do cizího kláštera s její  listinou, diplomem, slovníkem a ultramoderním koštětem, kterým chtěla zamést prach staletých tradic anglického trůnu! Ačkoli to nikdo kromě ní a bandy internetových aktivistů, kteří nenávidí monarchie ze staré historické paměti, nepotřeboval,“ odhadla Rudkovská základní problémy, kterými si Meghan poštvala spoustu Britů proti sobě.

„Členem královské rodiny může být člověk buď ve skutečnosti, nebo jen na papíře. Královna Alžběta byla duší a srdcem Anglie, symbolem, byla milována, zbožňována pro svůj klid, osobnost, věrnost povinnostem. Měla jen trůn a lid, no a smečku korgiů,“ rozebrala Rudkovská důvody, proč byla nedávno zesnulá královna autoritou pro lidi v Británii i mimo ni. Pak se ale zase vrátila k Meghan.

„Mohla samozřejmě zůstat ve filmech jako Grace Kellyová, v Monaku dokázala být ikonou, ale po zbytek času se musela chovat slušně. Nebo ano, mohla stát se vyděděncem, což se přesně stalo. Meghan nakonec udělala tolik chyb, které se daly vysledovat už na začátku…protože bitvu na královském dvoře a v historii britské monarchie obecně nevyhraje nikdo, natož Američanka,“ kopla si ještě do původu princovy ženy.