12. září 2022 • 21:00

Po smrti Alžběty II. v Anglii opět na fotbal: ticho i hymna. Tři výjimky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nižší fotbalové soutěže v Anglii se znovu rozběhnou v úterý. Pozastaveny byly minulý týden v pátek, den po úmrtí královny Alžběty II. Vrací se i Premier League, výjimkou budou tři zápasy kvůli bezpečnostním důvodům.



„Před zápasy se bude držet minuta ticha, účastníci budou mít černé pásky na rukávech, vlajky budou vyvěšeny na půl žerdi a bude se hrát státní hymna,“ uvedlo vedení soutěží v prohlášení.

Po smrti královny bylo odloženo kompletní kolo Premier League, jež se mělo hrát od soboty do pondělí. Soutěž bude pokračovat o víkendu s výjimkou tří zápasů: z bezpečnostních důvodů v souvislosti s chystaným pohřbem byly odvolány nedělní duely Manchester United - Leeds a Chelsea - Liverpool, utkání Brighton - Crystal Palace bylo už dříve odloženo kvůli chystané stávce na železnici.

Královna Alžběta II. zemřela ve čtvrtek večer ve věku 96 let. Na trůnu strávila 70 let a byla nejdéle vládnou panovnicí v britských dějinách. Novým králem se stal její třiasedmdesátiletý syn Karel III.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud