Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Despotická trenérka Tutberidzeová: Msta Pljuščenkovi!

Autor: sm

Tohle rozhodně nenese dobře! Rusové jsou kvůli válce, kterou rozpoutali na Ukrajině, vyloučeni téměž ze všech mezinárodních sportovních akcí. A tak jim nezbývá nic jiného, než si pořádat vlastní, stejně jako tomu bylo v případě krasobruslařského šampionátu, na kterém Pljuščenkovi svěřenci porazili tým Eteri Tutberidzeové. Ta si to ale rozhodně nechce nechat líbit...

Akce se účastnily tři týmy, které se připravovaly pod taktovou Jevgenije Pljuščenka, Eteri Tutberidzeové a Alexeje Mišina. Ruský šampionát ovládla skupina, které velí Pljuščenko, což se úspěchuchtivé trenérce ani trochu nelíbilo. A už po skončení evidentně pomýšlela na odvetu. 

„Pomýšlíte na mstu?“ zeptal se Tutberidzeové jeden ze spolupořadatelů. Koučka, jejíž tým ztrácel na Pljuščenkovi andílky pouhé čtyři body ani na minutu neváhala. „Určitě,“ přikývla s evidentním záměrem svému konkurentovi co nejvíc zavařit už na turnaji Channel one. Pljuščenko vzal vše s naprostou lehkostí: „Výzva přijata. Zavolej,“ vybídl ji.

O napjatých vztazích mezi oběma trenéry krasobruslařů ruská média informovala už v minulosti. Pljuščenko a Tutberidzeová se navzájem přetahovali o největší ruské hvězdy. Nejviditelnějším příkladem je Aljona Kostorná, která původně trénovala pod vedením blonďaté koučky, ale později přesídlila k olympijskému šampionovi z Turína. Dlouho u něj ale nezůstala a brzy se vracela k despotické trenérce, jejíž jméno je od letošního roku pevně spjato s kauzou dopingu patnáctileté krasobrualřky Kamily Valijevové.

Pljuščenkův v tým na akci kraloval
Pljuščenkův v tým na akci kraloval