Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další neštěstí na MS v Kataru: Člen ostrahy po pádu zemřel! (†24)

Autor: pl

Jakoby tragédiím na fotbalovém mistrovství světa v Kataru neměl být konec. Ještě před pár dny obletěly svět zprávy ohledně úmrtí žurnalistů. Nyní katarští organizátoři hlásí další oběť! Jde o člena ostrahy Johna Njau Kibueho (†24), který po pádu na Lusail Stadium utrpěl vážná zranění. Na jejich následky později v nemocnici zemřel. Okolnosti pádu jsou předmětem vyšetřování.

Rodák z Keni zemřel v sobotních nočních hodinách po utkání Argentina – Nizozemsko. K neštěstí mělo konkrétně dojít ve dvě v noci, když Kibue spadl z osmého patra. Následně mu bylo poskytnuto okamžité ošetření, a byl převezen do Hamadovy nemocnice, kde tři dny bojoval o život.

Nakonec ale svůj boj prohrál. „S lítostí oznamujeme, že navzdory úsilí lékařského týmu v úterý 13. prosince 2022 po třech dnech pobytu na JIP John bohužel v nemocnici zemřel,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Rodina Kibueho žádá objasnění okolností ohledně jeho pádu. „V úterý ráno jsme dostali zprávu, že zemřel. Jsme zdrceni,“ řekla pro keňský deník Standard Anne Wanjiru, sestra zesnulého. Následně dodala, že její bratr měl pracovat dlouhé hodiny v kuse. Celou situaci nezlepšil ani příslib katarských organizátorů. Ti uvedli, že zajistí, aby jeho rodina obdržela všechny dlužné částky, na které mají nárok.

Na stadionu Lusail utrpěl člen ochranky po pádu vážná zranění, kterým nakonec podlehl
Na stadionu Lusail utrpěl člen ochranky po pádu vážná zranění, kterým nakonec podlehl