Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Zapálený oběšenec na derby může cizince mrzet: Hrozí mu dva roky v base!

Autor: sm, ČTK

Muži, který loni v září na hokejovém utkání Zlína se Vsetínem zapálil látkového panáka zavěšeného na dřevěné imitaci šibenice, hrozí až dvouleté vězení. Kriminalisté ho obvinili z výtržnictví. Čtyřiačtyřicetiletý muž ze sousedního státu zapálil také vlajku a šálu hostujícího hokejového klubu. V tiskové zprávě to dnes uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Vyhodnocením fotografií a kamerových záznamů z předmětného zápasu, znalostí z prostředí fanouškovské základny a také díky spolupráci s kolegy ze sousedního státu kriminalisté odhalili totožnost muže, který měl tyto výtržnosti na svědomí,“ uvedla mluvčí. Požár, který výtržník na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně způsobil, zlikvidovali hasiči.

„Cizinec se ke svému jednání přiznal a vyjádřil nad ním lítost. Odůvodnil ho příliš velkou konzumací alkoholu,“ doplnila Kozumplíková. V případě odsouzení hrozí podle ní dosud netrestanému muži trest odnětí svobody až na dva roky. V utkání druhé nejvyšší hokejové soutěže hraném 24. září zvítězil Vsetín na zlínském ledě 2:0.

Muži, který v září zapálil látkového panáka na imitaci šibenice hrozí vězení
Muži, který v září zapálil látkového panáka na imitaci šibenice hrozí vězení