Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Důvod řádění zlodějů u cyklisty Cavendishe? Vše odstartovala fotka!

Autor: pl

Od toho hororového zážitku už uplynul více než rok, ale trauma z mysli jen tak nedostanou. Hvězdný cyklista Mark Cavendish (37) a jeho rodina museli v listopadu 2021 čelit ozbrojenému přepadení, kdy jim zloději u nich doma vyhrožovali smrtí! Prahli po hodinkách. Celé přepadení navíc pravděpodobně odstartovala fotka závodníka s hodinkami za desítky milionů korun.

Maskovaní muži si tehdy z domu několikanásobného účastníka Tour de France odnesli dvoje hodinky Richard Mille, jejíž cena je zhruba 19 milionů korun. Lupiči ale dost možná cílili na ještě luxusnější kousek.

Policie totiž věří, že partička pěti chmatáků si vytipovala Cavendishův dům poté, co se v září 2021 objevil na předávání cen Muži roku. Stříbrný medailista z olympiády v Riu měl na ruce vzácný kousek Richard Mille v přepočtu za téměř 54 milionů korun. Bohužel pro zloděje, tyto hodinky měl britský cyklista pouze vypůjčené. Cavendish je totiž jedním z ambasadorů této švýcarské značky, a tak dostal možnost si drahou krásu potěžkat na zápěstí.

Vypni alarm, nebo tě probodnu!

Dva měsíce nato nicméně k vloupání stejně došlo. Mark i jeho žena Peta slyšeli uprostřed noci hluk. Vzhledem k tomu, že se Cavendish zotavoval ze zhroucené plíce, šla se na příčinu podívat jeho žena. V momentě, kdy šla dolů po schodech, se k ní rozběhli cizí lidé, a začalo drama. Běžela zpět, a volala na manžela, aby šel do ložnice. „Pan Cavendish se snažil najít panický poplach. Při tom se na něj dva z útočníků vrhli a začali ho bít pěstmi. Chtěli, aby vypnul alarm,“ uvedl zástupce Edward Renvoize před soudem v Chelmsfordu. „Jeden vytáhl nůž a vyhrožoval, že ho probodne před jeho dětmi,“ dodal znepokojivou poznámku.

Kromě hodinek si odnesli prázdný trezor, tři telefony a kufr Luis Vuitton. Jeden z útočníků, Ali Sesay (28), se k činu přiznal. Jeho otisky se navíc našly na telefonu Pety. To Romario Henry (31) a Oludewa Okorosobo (28) účast na loupeži popírali. Henry byl uznán vinným ve dvou bodech obžaloby, zatímco jeho parťák vyvázl bez trestu. Další dva, Jo Jobson a George Goddard, jsou stále na útěku.

Plán zlodějů na řádění v domě cyklisty Marka Cavendishe se podle vyšetřovatelů začal rodit ve chvíli, kdy byla zveřejněna tato fotka, na které má stříbrný olympionik z Ria na sobě hodinky za téměř 54 milionů korun
Plán zlodějů na řádění v domě cyklisty Marka Cavendishe se podle vyšetřovatelů začal rodit ve chvíli, kdy byla zveřejněna tato fotka, na které má stříbrný olympionik z Ria na sobě hodinky za téměř 54 milionů korun