Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Velký přehled před 2. kolem: Koho volí sportovci?

Autor: pl
  • Tomáš Plekanec bude se ženou Lucií Šafářovou volit generála Pavla. Bývalý žokej Josef Váňa to naopak hodí Babišovi

    Už za pár desítek hodin bude jasno, kdo je novou hlavou státu a jakým směrem se Česká republika bude ubírat. Volit půjde mimo jiné i spousta sportovních osobností. Řada z nich už svou podporu deklarovala na sociálních sítích nebo přímo v kampani. Má větší oblibu Andrej Babiš (68), nebo Petr Pavel (61)? Jak komplikovaně volí čeští sportovci v zahraničí? Více čtěte ZDE>>>

  • Lucie Šafářová a Tomáš Plekanec

    V rodině hokejového veterána a někdejší hvězdy NHL Tomáše Plekance mají jasno. Jak »Pleky«, tak i jeho žena a bývalá tenistka Lucie Šafářová budou ve druhém kole volit Pavla. ,,Věříme, že generál Pavel je tím pravým kandidátem na prezidenta se svými zahraničními zkušenostmi nejen z NATO, ale také se svou vizí spojování českého národa," cituje oba sportovce oficiální web kandidáta Pavla.

    Tomáš Plekanec a Lucie Šafářová podpořili Pavla v kampaniFoto Instagram

  • Josef Váňa

    Není tajemstvím, že osminásobný vítěz Velké pardubiucké je Babišovým příznivcem, a proto bude jeho hlas patřit šéfovi hnutí ANO. Ve Váňových očích je bývalý premiér především pracovitý a vzdělaný člověk. ,,Já si myslím, že on ve své funkci premiéra po celém světě určitě nedělal ostudu. Kde byl, tam to mělo úroveň," vyjádřil se Váňa pro web ČT 24.

    Josef Váňa je velkým Babišovým příznivcemFoto Pavel Mazáč / Sport

  • David Limberský

    Miláček fanoušků fotbalové Plzně dal během prvního kola voleb na instagramu jasně najevo, koho si na Hradě přeje. ,,Jediná možná volba," napsal Limberský k fotce, na které vhazuje do urny obálku s Pavlovým hlasovacím lístkem číslo 4.

    Někdejší fotbalista Plzně David Limberský podporuje ve volbách generála PavlaFoto Instagram

  • Dominik Hašek

    Dalo se to čekat, ale oficiálně se o tom veřejnost dozvěděla až nyní. Legendární bývalý gólman Dominik Hašek přiznal, že jeho hlas patří Pavlovi. Jako důvody uvedl větší důvěryhodnost a bezpečnost České republiky.

    ,,V pátek budu volit Pavla, protože s ním v čele bude naše země bezpečnější a důvěryhodnější," napsal na Twitter. ,,Věřím, že ČR bude lépe prosperovat a každý občan naší země z toho bude mít užitek. Udělejte si čas a přijďte i Vy k volbám," vyzývá Hašek český lid.

    Hašek to hodí Pavlovi. Podle něj bude s ním ČR bezpečnější a důvěryhodnějšíFoto CNC/Milan Kammermayer

  • Alexander a Michaela Salákovi

    Bývalý hokejový reprezentant otevřeně nikoho z kandidátů nepodpořil, nicméně na sociální síti se v den výsledku prvního kola pustil do jednoho z nich, byť nikoho konkrétně nejmenoval. ,,Tak trošku lhát, tak trošku krást...držet hubu a krok. Kdo by si pomyslel, že 33 let po revoluci tato schémata posttotalitního chování budou tak silně zaryta pod naší kůží," napsal brankář pod fotku s plakáty Tomáše Garriguea Masaryka.

    ,,Už to, že je považujeme za normu a standard je smutné. Ale že pro každého třetího je to natolik nedůležité a nevadí jim, aby je někdo takový reprezentoval...," zakončil kritické povídání.

    Jeho manželka Míša si pak ve storíčku utahovala z Babiše.

    Míša Saláková si bývalého premiéra dobírala na sociální sítiFoto Instagram

  • Eva Adamczyková

    Také slavná snowboardistka Eva Adamczyková, za svobodna Samková, bude volit Petra Pavla. Oznámila to na Instagramu. ,,Já mám jasno, generál Pavel," napsala k obrázku, který vyzývá lidi, aby šli místo lyžování k volební urně.

    Eva Adamczyková je Pavlovou voličkouFoto Sport: B. Reichová

  • Pavel Horváth

    Sportovní terminologii. Tu použil asistent kouče plzeňských fotbalistů Pavel Horváth k popisu prezidentské debaty mezi Petrem Pavlem a Andrejem Babišem na ČT 1 z 22. ledna. ,,Fotbalovou terminologií bych včerejší večerní utkání shrnul takto. Těšil jsem se na Ligu mistrů, ale výkon jednoho z protivníků byl spíš na hraně okresního přeboru. Snažil se kouskovat hru, bylo tam spoustu faulů, některé na žlutou, ale za některé bych se nebál dát ani červenou," napsal Horváth na Twitteru k videu, kde vyzývá lidi, aby šli o víkendu volit.

    Pavel Horváth hodnotil prezidentskou debatu fotbalovou terminologiíFoto Blesk:TONDA TRAN

  • Jiří Hrdina

    ,,Říkal na Hrad? Tam bych tě taky rád viděl, tak jdeme do toho," říká trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jiří Hrdina Petru Pavlovi ve volebním klipu. Bývalý hokejista je známým Babišovým odpůrcem a v boji proti němu se rozhodl angažovat se v generálově prezidentské kampani. Nedávno pro server Forum 24 dokonce uvedl, že k někdejšímu ministru financí má absolutní averzi.

    Legenda Sparty Jiří Hrdina nemůže Babiše vystátFoto Sport – P. Mazáč

  • Kristiina Mäki

    Stejně jako mnoho lidí v Česku, i běžkyně Mäki sleduje prezidentské volby, a neodpustila si k nim kousavý komentář. ,,Včera lhal, dneska znova," napsala finská rodačka k fotce, na které byl Andrej Babiš v televizi. Její favorit to tedy evidentně nebude.

    Mäki vadí především fakt, že Babiš lžeFoto Profimedia.cz

  • Leopold König

    Ani účastník Tour de France nezůstal zticha. König se rozhodl na Twitteru podpořit Pavla, přičemž ocenil hlavně jeho spolupráci s neúspěšnou kandidátkou Danuši Nerudovou. ,,Strašně bych si přál, aby se generál Pavel stal hlavně prezidentem lidí, co budou volit Andreje Babiše. Je to to nejlepší, co je může potkat. Jinak to, co Pavel s Nerudovou předvádějí poslední dny, je naprostá bomba respektu, úcty a táhnutí za jeden provaz. To nikdy AB nezažije," okomentoval na sociální síti známý cyklista.

    Cyklista Leopold König oceňuje spolupráci Petra Pavla s Danuší NerudovouFoto Michal Beránek (Sport)

  • Dominik Frodl

    Výrok Andreje Babiše o potencionálním neposkytnutí vojenské pomoci Polsku a pobaltským státům rozvířil emoce nejen v Česku, ale také v zahraničí, kde znepokojivou poznámku hojně řešila tamní média. Na tento fakt poukázal hokejový gólman Pardubic Dominik Frodl. ,,Zastavme ho Česku dělat ostudu, prosím," napsal k sérii fotek článků zahraničních médií, která psala o Babišových slovech.

    Dominik Frodl se proti Babišovi ohradilFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Lukáš Sadílek

    K Babišovým odpůrcům se řadí i sparťan Lukáš Sadílek. Šestadvacetiletý fotbalista si vzal na paškál jeden z jeho výroků. ,,Já budu určitě jiný prezident," uvedl nedávno Babiš. ,,Andreji, ty hlavně nikdy nebudeš prezident za to, co předvádíš. Teď už jsem naprosto klidný!" reagoval Sadílek na Twitteru.

    Mezi oblíbence Sadílka Babiš rozhodně nepatříFoto AC Sparta Praha

  • Vavřinec Hradilek

    Stříbrný vodní slalomář z olympiády 2012 se do kampaně generála Pavla sám zapojil. Na oficiálním webu Petra Pavla je Hradilek mezi osobnostmi, které mu dají hlas. ,,Nezažil jsem, že by někdy říkal nebo dělal něco, jen aby se zalíbil lidem, proti svému přesvědčení. Je zcela autentická osobnost a naprosto mu důvěřuji," dočtete se pod Hradilkovou fotkou na stránce.

    Mezi sportovci, kteří Pavla veřejně podpořili, je i Vavřinec HradilekFoto Foto: Profimedia.cz, archiv

  • Jakub Lauko

    I sportovci v Severní Americe řeší, kdo se stane hlavou státu jejich domoviny. Nejinak je to v případě útočníka farmy Bostonu Bruins Jakuba Lauka, kterého nadzvedla Babišova slova o tom, že Pavla volí zástupci ,,pražské kavárny", a svého konkurenta nazval komunistickým agentem. ,,Fakt moc prosím...nevolte ho," požádal hokejista své sledující.

    Útočník farmy Boston Bruins Jakub Lauko prosí lidi, aby nevolili Andreje BabišeFoto Profimedia.cz

  • David Pabiška

    Stejně jako například Jiří Hrdina nebo Vavřinec Hradilek, i motocyklový závodník David Pabiška přispěl svou troškou do mlýna a rozhodl se otevřeně podpořit generála. ,,Když jsem přebíral světovou cenu fair play Pierra de Coubertina, řekli mi: »Chovej se a podporuj vše stejně skromně, jak skromná je tato cena za tvůj obrovský čin,«" uvedl ke své volbě. ,,Proto bych teď rád podpořil tak skromného člověka s velkými činy, jakým je právě Petr Pavel," prohlásil několikanásobný účastník Rallye Dakar.

    Několikanásobný účastník Dakaru David Pabiška je pro generálaFoto SP Moto Bohemia Racing Team

  • Max Habanec

    Další jméno spojené s kampaní Petra Pavla. Také jeden z nejlepších českých skateboardistů Max Habanec dal veřejně najevo své volební sympatie ke generálovi a i jeho citace visí na oficiální webové stránce. Proč se vlastně takhle rozhodl? ,,Protože Česká republika je skvělá země a zaslouží si prezidenta, který ji bude řádně a slušně reprezentovat," odpověděl Habanec.

    Skateboardista Max Habanec to hodí PavloviFoto Lukáš Wegneter/Red Bull Content Pool

  • Vladimír Coufal

    „Pane Babiši, tohle musíte prohrát,“ napsal fotbalista Vladimír Coufal k videu (odkaz zde), v němž skupina seniorů vzkazuje Babišovi, že nejsou hloupí, a vyčítá mu, že je straší ztrátou vnuků ve válce. Obránce West Hamu k tomu ještě přidal hashtagy #generalpavel a #pavelnahrad.

  • Markéta Davidová

    Své prezidentské sympatie dala decentně najevo také česká biatlonistka Markéta Davidová. Ta na svém instagramovém profilu sdílela příspěvek generála Pavla, který vyzývá Čechy k tomu, aby před víkendovou lyžovačkou zavítali k volebním urnám: „A v pátek nebo v sobotu, než půjdete na ty běžky, běžte volit,“ připsala »Makula«.

    Decentní příspěvek Markéty DavidovéFoto Koláž Blesk Sport

  • Tomáš Satoranský

    Svou troškou do diskuze přispěl i zřejmě nejlepší český basketbalista současnosti Tomáš Satoranský. Ten zveřejnil fotografii z týmového letadla a k tomu připsal vzkaz o svých preferencích, aby apeloval na své fanoušky, kteří ho mohou u voleb zastoupit. „Na cestě do Madridu na zítřejší El Clásico. I přes veškeré zařizování a plánování bohužel nebudu moci kvůli našemu nabitému, týmovému programu k volbám. Je to frustrující, ale aspoň manželka to zvládne a může dát hlas generálu Pavlovi za naší rodinu! Přijďte prosím k volbám.“

    Tomáš Satoranský v dresu BarcelonyFoto profimedia.cz

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###