Romana Barboříková
10. ledna 2023 • 19:20

Legenda popsala mrazivé detaily loupeže za miliony: Drželi mi nůž pod krkem!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemný zážitek má za sebou famózní světový sprinter Mark Cavendish. V roce 2021 ho přímo v jeho domě napadli a okradli lupiči. Při pondělní výpovědi u soudu si musel tento hororový moment znovu připomenout. Řekl tam, že lupiči mu drželi u krku nůž ve stylu filmů o Rambovi. Cavendishova manželka, která byla u zločinu přítomna, dodala, že cyklistovi vyhrožovali i bodnutím.



Trvalo to dlouhou dobu, než si po uplynulé sezoně našel Mark Cavendish nové angažmá. Jeden z nejlepších sprinterů všech dob ale v posledních dnech řeší úplně jiné problémy. V pondělí si musel znovu připomínat hrůzy listopadové noci roku 2021. Tehdy se do jeho domu vloupali zloději.

Podezřelý hluk v domě šla nejprve prozkoumat jeho žena Peta, za ní se vydal i Cavendish. Objevili ve svém domě několik mužů, kteří podle výpovědi Cavendishové cyklistu chytili.

„Chytli ho, u krku mu drželi nůž,“ popsala podle listu Guardian Peta.

Sám majitel 34 etapových triumfů na Tour de France pak zbraň popsal podrobněji. „Nebyl to nůž, který máte v kuchyni. Byl černý a měl v sobě díry. Byla to zbraň.“

Z tohoto vloupání vyšel naštěstí bez zranění. Zloději se prý sháněli po dvou  určitých exemplářích hodinek značky Richard Mille, jejímž je ambasadorem. Jejich hodnota prý byla 300 (8 145 000 Kč) a 400 tisíc liber (10 860 000 Kč).

„Jeden z mužů mu držel u krku nůž a křičel: Kde jsou hodinky? A také: Chceš, abych tě bodl?“ vzpomínala Peta. Ta se jim snažila vysvětlit, že tyto konkrétní hodinky už doma nemají.

Kromě cyklistových hodinek si odnesli také hodinky jeho ženy, telefony obou manželů a trezor. Před soudem nyní stojí tři podezřelí. Romario Henry a Oludewa Okorosobo obvinění z loupeže popírají, zatímco Ali Sesay se již ke dvěma případům loupeže přiznal. Policie označila jako podezřelé další dva muže, Jo Jobsona a George Goddarda, ale ani jeden z nich dosud nebyl dopaden.

Vynesení rozsudku se očekává na konci tohoto týdne.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud