Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Drama ve Špindlu pro vyděšenou Shiffrinovou: Musela utíkat před fanoušky!

Autor: pl

Odvrácená stránka popularity. Tu na vlastní kůži poznala ve Špindlerově Mlýně americká lyžařská hvězda Mikaela Shiffrinová (27). Hlavní rivalka Petry Vlhové (27) opanovala sobotní slalom, a chystala se na následující závod. Jenže pak poznala pravý fanatismus lyžařských příznivců!

Všechno to začalo během losu čísel, jak budou závodnice startovat v nedělním slalomu. Největší aplaus si očekávaně vysloužila Slovenka Vlhová a její konkurentka Shiffrinová. Druhá jmenovaná si startovní číslo vylosovala až jako poslední, takže fanoušci měli to nejlepší na konec.

Pak ale začaly dramatické chvíle. Když se Shiffrinová přesouvala k autu, které ji mělo odvézt na hotel, strhla se na ni lavina nadšených příznivců, kteří se dožadovali fotky či autogramu. Organizátoři si tuhle situaci zkrátka nepohlídali.

Asi jsme to přehnali

Ne všichni se ale nechali strhnout davovou psychózou. „Nechte ji odjet, už jsme asi překročili hranice,“ volala jedna z přítomných žen podle webu Šport 24. Jiní naopak pobízeli například své potomky, aby se mohli ke slavné sportovkyni dostat co nejblíž. „Utíkej za ní. Třeba už ji nikdy neuvidíš,“ říkal pro změnu jeden z tatínků své malé dcerce.

Shiffrinová se mezitím zakrývala vším, co jí přišlo pod ruku. Následně rychle nasedla do auta, a z lyžařského areálu Svatý Petr kvapem odjela. Znepokojivý zážitek ale na ni nenechal žádné psychické rány. Během nedělního slalomu totiž opět vévodila.

Slavná lyžařka Mikaela Shiffrinová musela ve Špindlu utíkat před zběsilými fanoušky
Slavná lyžařka Mikaela Shiffrinová musela ve Špindlu utíkat před zběsilými fanoušky