Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Zemětřesení v Turecku: Strach o sparťana Hanouska! A hvězda Premier League pod troskami

Autor: sm

Obrovská tragédie! Ničivé zemětřesení, které zasáhlo Turecko a Sýrii má stovky obětí a smutná statistika stále stoupá. Obavy jsou i o některé sportovní osobnosti. Mezi nimi je například i Christian Atsu (32), který ještě donedávna působil v Premier League. Podle dostupných informací uvízl pod troskami a stále se pohřešuje. Naopak český fotbalista Matěj Hanousek (29) by měl být v bezpečí.

Christian Atsu dříve působil v Chelsea nebo Newcastlu. Jeho přesun do tureckého klubu Hatayspor se mu ale nejspíš stal osudným. Zemi v noci na pondělí zasáhlo zemětřesení o síle 7,7 stupně Richterovy škály a řada lidí z týmu, ve kterém Atsu působí, musela čekat na pomoc. 

Sám ghanský fotbalista je ale podle webu Mirror stále mezi těmi, kteří se ještě pohřešují. V místě probíhají pátrací a záchranné akce, během kterých všichni z Atsuova okolí doufají, že se jej podaří najít mezi přeživšími. Svůj první gól v tomto klubu přitom fotbalista vstřelil jen pár hodin před osudným zemětřesením. Záchranáři mimo jiné pátrají v sutinách také po Taneru Savutovi (48), který v Hataysporu pracuje jako sportovní manažer.

Sparta uklidňuje ohledně Hanouska

V zemi postižené několika silnými otřesy momentálně působí fotbalista Matěj Hanousek, kterého Sparta poslala na hostování do Gaziantepu. Pražský klub už ale na twitterovém účtu avizoval, že český obránce by měl být v pořádku: „Matěj Hanousek, který působí v tureckém Gaziantepu, je podle posledních zpráv naštěstí v pořádku. Oblast dnes zasáhla série ničivých zemětřesení. S Matějem jsme v pravidelném kontaktu. Hany, drž se, myslíme na Tebe!“ 

Ničivé zemětřesení v Sýrii. (6.2.2023)
Ničivé zemětřesení v Sýrii. (6.2.2023)