Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krasobruslař Kostomarov po amputaci nohy a části druhé: Není schopen ani mluvit!

Autor: ptr, red

Těžké časy prožívá olympijský šampion Roman Kostomarov (46). Úspěšný krasobruslař přišel podle ruského listu Izvestija po těžkém zápalu plic o jednu nohu a část druhé. Některé další zdroje informovaly dokonce o amputaci obou spodních končetin. O jeho stavu nyní promluvil jeden z blízkých přátel, krasobruslař Ivan Skobrev (40).

Drsný boj o život sleduje od ledna celý svět. Oboustranný zápal plic si zřejmě přivodil začátkem roku během představení Čaroděj ze země Oz. To se konalo na kluzišti pod širým nebem v naprosto šíleném mrazu okolo -30 stupňů.

Kostomarov byl poté 10. ledna hospitalizován v nemocnici v Kommunarce se silným kašlem a bolestí na hrudi. Doktoři diagnostikovali sepsi a pneumonii a umístili ho jednotku intenzivní péče, kde ho připojili na plicní ventilátor. Později se infekce rozvinula a začaly mu odumírat končetiny.

Podle posledních informací se ovšem jeho stav nelepší a údajně začalo odumírání tkání na rukou. A to poté, co mu již amputovali jedno chodidlo kompletně a u druhého přišel o část paty a prsty. Kostomarovův přítel Skobrev nyní prozradil, jak situace vypadá. „Nemůže mluvit. Pohybuje rty, pokouší se vstát, trochu sebou hází a otáčí se,“ popsal utrpení svého kamaráda pro NTV.

Dále pak zdůraznil, že Kostomarovova manželka, krasobruslařka Oksana Domninová, je vedle svého manžela každý den. Hvězdného krasobruslaře navíc podporují další kolegové. V blízké budoucnosti mají v plánu vytvoření fondu na pomoc.

Kostomarov tvořil taneční pár s Taťjánou Navkovou
Kostomarov tvořil taneční pár s Taťjánou Navkovou