Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Další problém šampiona Sýkory: Kromě zlata se hledají bankovky! Ulil si 5 milionů?

Autor: Václav Baumann

Kam se podělo zlato za desítky milionů korun, s nímž léta obchodoval? Tuhle otázku hokejový šampion Michal Sýkora (49) stále věrohodně nevysvětlil. A teď se na něj valí další průšvih!

Dvakrát vyhrál mistrovství světa (1996 a 2000), dvakrát je podepsán pod extraligový titul. Úspěchy na ledě chtěl Sýkora přetavit ve výnosné podnikání. Jenže jeho byznys se zlatem totálně selhal. Nyní dluží přes 200 milionů korun a mezi okradenými jsou hlavně jeho sportovní parťáci. Třeba kapitán hokejového nároďáku Roman Červenka chce zpět přes 25 milionů!

Bez peněz

Sýkora ovšem tvrdí, že už nemá ani vindru. A zlaté cihličky v hodnotě desítek milionů kaček, ze kterých by mohl věřitele alespoň částečně odškodnit, se z jeho firemního trezoru jaksi vypařily. „Všechny slitky se prodaly,“ řekl bývalý obránce u soudu. Kde jsou ale výnosy z údajného prodeje, už však nikdo neví...

Úmyslný čin

Kromě zlata se ovšem pátrá také po částce 5,6 milionu korun, které si z účtu společnosti poslal Sýkora na svůj osobní nebo je vybral z bankomatu. Jde o celkem 84 transakcí od roku 2016, kdy už dle názoru insolvenčního správce hokejista tušil, že jeho byznys jde do kopru! „Dlužník úmyslně zkrátil uspokojení všech věřitelů, přičemž tento úmysl musel být žalovanému znám. Veškerá jednání dlužníka byla učiněna v době jeho úpadku,“ napsal insolvenční správce soudu. Pokud se to skutečně prokáže, Sýkorovi se ještě víc přiblíží pobyt v lochu!

Michal Sýkora (vlevo) u soudu
Michal Sýkora (vlevo) u soudu