Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vzácná návštěva v Saudské Arábii: Na okruh F1 dorazil Nedvěd!

Autor: sm, mib

Komu drží palce? Bývalý český záložník Pavel Nedvěd (50) o víkendu vyměnil svůj milovaný fotbal za trochu rychlejší sport. Fotografové ho nachytali na okruhu v Džiddě, kam se tento týden přesunul kolotoč Formule 1. A ačkoliv je Nedvědův život pevně spjat s Itálii, nebyla to stáj z Maranella, v jejímž zázemí ho našli!

Po fotbalovém trávníku už neběhá, na funkci viceprezidenta Juventusu pod tlakem kauzy s fixlováním účetnictví rezignoval. A tak se český internacionál Pavel Nedvěd mohl přijít podívat na Grand Prix Saúdské Arábie (dnes od 18:00, Sport 1).

»Grande Paolo« strávil podstatnou část své kariéry hráče v Itálii, kde později ve svém milovaném Turíně působil také jako činovník klubu. Leckdo by tak nejspíš čekal, že patří mezi »tifosi« a fotografové ho načapali u Ferrari. Omyl! Nedvěd tréninky sledoval v boxech Red Bullu.

Stáj vlastněná rakouským výrobcem energetických nápojů ale na konci dne z výsledků na trati takovou radost neměla. V trénincích sice vypadalo všechno slibně, ale během sobotní kvalifikace úřadujícího mistra světa Maxe Verstappena (25) zradila technika a zatímco si pro pole position dojel jeho týmový kolega Sergio Pérez (33), on sám bude do závodu startovat až z 15. místa.

Verstappenovi po kvalifikaci zbyly oči pro pláč
Verstappenovi po kvalifikaci zbyly oči pro pláč