Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zákulisí Fotbalisty roku: Král Schick bez zubů, Panenkovo šáňo na žal a Baroš bez ženy

Autor: om, mib, pl
  • Fotbalistou roku se opět stal Patrik Schick. Na galavečeru se objevili například Milan Baroš nebo Antonín Panenka

    Pro Patrika Schicka (27) je to pohlazení v jinak bolavém období. V pátek byl na trhání zubů moudrosti, včera si podruhé v kariéře vyzvedl trofej pro nejlepšího českého fotbalistu za rok 2022. Kdo všechno se na galavečeru objevil?

  • Patrik Schick

    Nároďák, který v pátek odstartuje kvalifikaci o mistrovství Evropy proti Polsku (20:45, ČT Sport), to musí proti Polsku a Moldavsku zvládnout bez Schicka. Slavnostní vyhlášení ankety v pražském hotelu Hilton se však bez vítěze neobešlo.

    Patrik obhájil loňský triumf především díky první půlce roku: V sezoně 2021/22 byl druhým nejlepším střelcem bundesligy (dal 27 gólů, vítězný Lewandowski 34, třetí Haaland 24) a v reprezentaci se posunul na dvanácté místo historického žebříčku českých a československých střelců.

    Od podzimu má trable s třísly. Už je to více než půl roku, co zvládl odehrát za Leverkusen celý mač. Od druhé půlky října nastoupil v bundeslize jen do čtyř zápasů, chybět bude i nyní reprezentaci. Ale s nadějným výhledem, že mu od dlouhodobého trápení pomůže nová strategie: V pátek mu vytrhli dva zuby moudrosti, pod nimiž měl záněty. Nadcházející pátek přijde o další dva. Budou pak už jen samá pozitiva?

    Jeho Leverkusen se drápe tabulkou vzhůru, je osmý a na pohárovou příčku ztrácí tři body. Reprezentace letos odkope kompletní kvalifikaci ME, které se příští rok koná v jeho druhém domově...

    Patrik Schick dorazil pro cenuFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Antonín Panenka

    Slavný fotbalový internacionál Antonín Panenka (74) řečený »Páňa« se napil šáňa, aby zase trochu zapomněl na tragické události z loňského roku. Legendě české kopané a čestnému prezidentovi pražských Bohemians zemřela dcera Martina (†47) na podzim, když podlehla po dlouhém boji rakovině.

    „Tonda je z toho strašně nešťastný,“ svěřil tehdy Blesku Panenkův spoluhráč z reprezentace. Po čase střelec vítězné penalty z mistrovství Evropy v Bělehradě 1976 zavítal mezi lidi a vypadal už o něco veselejší – radost může mít i z výkonů svých »klokanů«, kteří sní o skoku do evropských pohárů poprvé od roku 1990.

    Fotbalistu roku si nenechal ujít ani legendární Antonín Panenka (vlevo)Foto CNC: Mária Rušinová

  • Milan Baroš

    Před pár měsíci se začalo proslýchat, že někdejší reprezentant a jeho manželka Tereza šli po 13 letech ve svazku manželském od sebe. „Bary a Tereza šli od sebe. Milan strašně tíhne k té své severní Moravě. Tereza to má obráceně. Je to Pražanda,“ řekl ke konci loňského roku Blesku zdroj z Barošova okolí. Jak vypadá situace po čtvrt roce? Evidentně se nic nezměnilo. Baroš přišel na udílení cen bez své ženy.

    Milan Baroš (vpravo) se objevil na udílení cen bez ženyFoto CNC: M. Rušinová

  • Jindřich Staněk

    Loni na jaře pomohl Plzni k nečekanému titulu. Na podzim zase k postupu do skupiny Ligu mistrů. Brankář Jindřich Staněk byl podle některých považován za největšího favorita. Pokud by uspěl, stal by se prvním gólmanem po pěti letech, který by ocenění obdržel. Posledním vítězem mezi brankáři byl Tomáš Vaclík v roce 2018. Staněk nakonec skončil třetí. K bronzovému místu ho doprovodila partnerka, které to v černé róbě opravdu seklo.

    Staňka doprovodila na prestižní předávání cen partnerkaFoto Sport: P. Mazáč

  • Tomáš Souček

    Je to už bezmála půl roku od momentu, co záložník West Hamu Tomáš Souček přivítal na světě společně se svou ženou Natálií druhou dceru Karolínu. Nyní nechali špunty doma a vyrazili na prestižní večer, na kterém Natálie zářila v krásných šatech. A jak si vlastně Souček vedl? Český reprezentant bral bramborovou medaili, když se umístil na čtvrté příčce.

    Záložník ve službách West Hamu Tomáš Souček přišel na Fotbalistu roku společně s manželkou Natálií, která má pět měsíců po poroduFoto Sport: P. Mazáč

  • Tomáš Vaclík

    Se svou milovanou se na veřejnosti ukázal také brankář Tomáš Vaclík. Rodák z Ostravy prožívá turbulentní ročník. Vedení Olympiakosu ho na konci ledna prodalo do Anglie, kde má s Huddersfieldem co dělat, aby nesestoupili. Chvíle mu alespoň zpříjemňuje manželka Martina.

    Tomáš Vaclík na udílení cenFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Alex Král

    Za pár měsíců budou slavit první výročí svatby. Alex Král a jeho půvabná Markéta se na Fotbalistovi roku poprvé objevili coby manželé. Založí spolu brzy rodinu? Těžko říct. Jisté je, že záložník německého Schalke 04 se v konečném výsledku nevešel ani do nejlepší desítky. 

    Alex Král se svojí partnerkouFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Fotbalistu roku si nenechal ujít ani legendární Antonín Panenka (vlevo)
    Fotbalistu roku si nenechal ujít ani legendární Antonín Panenka (vlevo)

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###