Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Olomouc v slzách: Tragicky zemřel jeden z jejich nejmladších hokejistů (†9)

Autor: sm

Jsou zprávy, které se těžko přijímají a ještě hůře sdělují fanouškům. A přesně taková situace nyní postihla olomouckou Moru. Za tragických okolností totiž jejich řady opustil jeden z nejmladších talentů, které si hanácký klub vychovává.

Klub v pondělí na svých webových stránkách informoval o úmrtí nadějného gólmana Adama Koutného. „Vedení hokejového klubu oznamuje všem svým členům a příznivcům, že kariéra jednoho našeho mladého hokejisty končí nejstrašnějším způsobem, který je možno si představit. Hráč našeho klubu Adam Koutný, devítiletý hokejista a brankář mužstva minihokeje, zahynul po sobotní tragické automobilové nehodě,“ zní začátek oznámení, které zdrcená Olomouc zveřejnila. 

„Celý klub veden upřímným soucitem s tragickým neštěstím, které postihlo Adama i celou jeho rodinu, vyjadřuje svou nejhlubší účast a upřímnou soustrast,“ stojí v prohlášení. Mora zároveň uvedla, že jako výraz sounáležitosti s utrpením rodiny a jako výraz vztahu k nadějnému mladému hráči bude úternímu utkání předcházet minuta ticha. 

„Ty, které jsme krátce drželi v náručí, držíme v srdci navždy.“ připsal klub na závěr svého sdělení k obrázku zesnulého hráče.