Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tragická smrt malého brankáře Olomouce (†9): Autonehoda cestou na zápas!

Autor: pl

Stačil zlomek vteřiny, jediný moment a život byl najednou pryč. Olomoucký hokej se uprostřed play-off musí nečekaně vyrovnat s nepředstavitelnou tragédií. O víkendu totiž během autonehody zemřel jeden z jejich nejmladších brankářů Adam Koutný (†9). 

Malý Adam měl o víkendu namířeno na hokejový zápas jako obvykle, ale na místo už nedorazil. Auto, ve kterém jel, se srazilo s náklaďákem. K neštěstí mělo podle Olomouckého deníku dojít na dálnici D1, kdy ve voze mělo spolu s devítiletým chlapcem jet ještě další dítě. To naštěstí přežilo a bylo v neděli propuštěno domů z nemocnice.

V momentě, kdy jedno z vozidel, kterými se tým přepravoval, nedorazilo na sobotní sraz před zápasem, bylo ostatním jasné, že je něco v nepořádku. Zvláště, když kolem nehody někteří spoluhráči projížděli. To však ještě netušili, že se jich tragédie týká.

O bolestné ztrátě pak v pondělí informoval HC Olomouc na svým stránkách. „Vedení hokejového klubu oznamuje všem svým členům a příznivcům, že kariéra jednoho našeho mladého hokejisty končí nejstrašnějším způsobem, který je možno si představit. Hráč našeho klubu Adam Koutný, devítiletý hokejista a brankář mužstva, zahynul po sobotní tragické automobilové nehodě,“ stojí ve zdrcujícím oznámení Mory.

Emotivní rozloučení ve škole

Rána je to také pro chlapcovy spolužáky. O Adamově smrti se dozvěděli od své paní učitelky za podpory odborníka. „Psycholog stál v zádech. Bylo doporučeno, aby se to spolužáci dozvěděli od toho, koho dokonale znají,“ vysvětlila ředitelka školy Miluše Zatloukalová pro Olomoucký deník.

Kromě toho se rozhodli Adamův odchod na věčnost uctít. Nejen v jeho třídě, ale ve škole jako takové. „Zřídili jsme malé pietní místo před školou, v Adámkově třídě je další pietní místo. Nějakým způsobem se s tím snažíme vyrovnávat. Je to těžké…,“ smutnila Zatloukalová.

Extraligový celek HC Olomouc se rozhodl před třetím utkáním čtvrtfinálové série proti Pardubicím držet za zesnulého chlapce minutu ticha.

Olomouc při úterním zápase play-off proti Pardubicím uctí Adámkovu památku minutou ticha
Olomouc při úterním zápase play-off proti Pardubicím uctí Adámkovu památku minutou ticha