Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Místo dalšího závod v Le Mans, přišla smrt: Francouz Stoll (†27) tragicky zemřel

Autor: sm

Měl spoustu plánů, které bohužel zůstanou nenaplněny. Světem motosportu otřásla zpráva o tragické smrti mladého závodníka Clementa Stolla. Francouze, kterého nakonec láska k rychlosti stála život. 

Stoll minulý týden ve středu havaroval na soukromém okruhu Circuit Paul Armagnac, kde se konalo testování. Během něj závodník ve vysoké rychlosti upadl, vážně si poranil hlavu a utrpěl zástavu srdce. Záchranáři ho okamžitě transportovali vrtulníkem do nemocnice Purpan v Toulouse. Navzdory snaze tamních lékařů ale bohužel Clement svým zraněním podlehl.

„Dnes večer je svět vytrvalostních závodů smutný. Rádi bychom vyjádřili hlubokou soustrast rodině Clémenta Stolla. Clément byl přítel, který měl vždy úsměv na tváři,“ napsal ke skonu Stolla tým Energie Endurance, jehož byl Francouz součástí.

„Jeho úsměv a pěvecký přízvuk si uchováme jako vzpomínku na něj a na nezapomenutelný večer, který jsme spolu s ním sdíleli po bowlu 2018. Přidej nám tam nahoře trochu plynu. Sbohem, kamaráde,“ rozloučil se tým se závodníkem, který na duben plánoval svou pátou účast ve vytrvalostním závodě Le Mans.

Ke smrti svého kamaráda se vyjádřil také jezdec Enzo Boulom.  „Příteli, známe se přes 13 let.13 let nezapomenutelných vzpomínek. Od závodních soubojů během našich začátků ve francouzském šampionátu superbiků až po současnost ve vytrvalostním mistrovství světa. Jsem hrdý na to, že jsem byl tvým přítelem a že jsem tě měl za kamaráda,“ napsal ke společné fotografii.

„Skvělý chlap a talentovaný jezdec s malým alsaským přízvukem, který přinášel do paddocku radost. Přeji ti šťastnou cestu a vím, že s námi zůstaneš! A sílu jeho okolí, zejména tatínkovi a mamince, kteří Clémentovi vždy poskytovali prostředky k dosažení jeho snu,“ uzavřel Enzo své dojemné vyznání zesnulému kamarádovi.

Francouz na svých sociálních sítích často sdílel příspěvky, kterými vzdával hold zesnulým závodníkům, jejichž smrt ho evidentně vždy dost zasáhla. Když ale naposledy zveřejňoval příspěvek o úmrtí jezdce Kena Blocka, nemohl tušit, že brzy bude motoristický svět ronit slzy také pro něj samotného...