Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Formule Michaela Schumachera je na prodej: Vyhrál v ní titul mistra světa!

Autor: ptr

Ikonický vůz je k mání. Formule, ve které získal Michael Schumacher (54) svůj první titul mistra světa v barvách Ferrari a celkově třetí v pořadí, jde do aukce. Monopost s bohatou historií pozná nového majitele během dražby od 3. do 12. dubna v Hong Kongu.

Monopost F2000 dovezl legendárního Němce k titulu v roce, který se ukrývá přímo v názvu. Pod kapotou se skrývá nabušený motor V-12, který může dosáhnout rychlosti až 322 kilometrů za hodinu. Pravděpodobně ale své využití najde jako dekorační a sběratelský doplněk, než že by někdo tuto sílu využíval přímo na závodních okruzích.

Schumacher na draženém šasi s číslem 198 závodil během několika závodů, včetně vítězství v Brazílii, nebo své jediné monacké pole position, kterou v barvách Ferrari dosáhl. „V panteonu motorsportu není větší jméno než Ferrari a jen málo úspěšnějších nebo slavnějších jezdců než Michael Schumacher. Totální dominance vzpínajícího se koně v motorsportu od přelomu tisíciletí byla z nemalé části způsobena Schumacherovým neuvěřitelným talentem, který se objeví jednou za generaci,“ oslavuje aukční síň Sotheby’s velikost stáje i jezdce.

„Vůz na šasi 198, nabízený zde, se ukázal jako zásadní pro úspěch Schumacherovy sezóny 2000, kdy vyhrál šampionát. Zpočátku sloužil jako náhradní vůz Scuderie. Po vážném poškození podvozku jeho prvního vozu byla během kvalifikace v Interlagosu využita 198. Tento vůz posunul Schumachera k titulu,“ zní popis monopostu na aukčních stránkách.

Formuli si můžete prohlédnout v naší obsáhlé galerii!

V tomto Ferrari získal Michael Schumacher svůj třetí titul mistra světa.
V tomto Ferrari získal Michael Schumacher svůj třetí titul mistra světa.