Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Expert Antoš se ostře pustil do vyhořelých sparťanů: Krásné ženy, tetovačky, ale nikdy nevyhrajete!

Autor: rau

Glosátor Milan Antoš (53) znovu rozčeřil vody českého hokejového rybníčku. Po čtvrtfinálovém vyřazení Třincem si vzal na paškál Spartu: „Její tahouni sice mají dlouhé vousy, jsou potetovaní, možná mají krásné ženské. Ale v zápase do toho nedají vůbec nic,“ řekl ve svém komentáři na sport.cz.

Huuuu. Ostrá slova. A dost neomalená. Vyjádřit se měl méně explicitně. Co se týká hokeje, má ale pravdu. Pražané dali v létě šanci týmu, který v sobě jako zrcadlo odráží ty, kteří jej postavili. Manažeři Petr Ton (49) s Jaroslavem Hlinkou (46). Geniální hráči, legendy, sběratelé titulů, jenže…

Kde by byli, kdyby tehdy neměli po svém boku Žemličku, Šreka, Sivka, Kašpaříka, Vykoukala, Langhammera, Podlešáka. Prostě válečníky. To takoví jim letos zase chyběli.

Hlavně pohodička

Holešovičtí zkrátka odmítli vystoupit z komfortní zóny. Hlavně na pohodu. Na ledě i mimo něj. Šušká se, jak tým víceméně odstřelil kouče Pavla Pateru (51), pak se management lekl podpisu s přísným Václavem Varaďou (46), jenž by v klubu zavedl nové pořádky, o nichž měl jasnou představu.

Místo toho přišel na lavičku starý známý Miloslav Hořava (61), který chtěl přejet Třinec hokejovostí. „Problém je v nastaveném systému organizace, která není na vítězné vlně. Sparta prodává produkt, který je fajn pro Prahu,  není to ale vítězný produkt,“ myslí si Antoš.

Proč? „Protože současná Sparta je především zábava pro lidi – je to McDonald’s nebo kino. V žádném případě ale není vítězný tým. Tenhle tým nikdy nevyhraje!“ uzavřel bývalý forvard, specializací bojovník, ve své glose.

Sparta vyhrála titul naposledy v roce 2007. Tehdy za ni hráli i nynější manažeři Hlinka s Tonem.

Antoš před kamerou ČT.
Antoš před kamerou ČT.