Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Saudové lákají Messiho na vůni peněz: 18 tisíc za minutu!

Autor: rau

Díky vývozu ropy zbohatne Saúdská Arábie denně o 21,5 miliardy korun, takže… Takže pro místní nejbohatší klub Al-Hilal není problém předložit nejlepšímu fotbalistovi planety Lionelu Messimu (35) vskutku velkorysou nabídku – za podpis 9,5 miliardy ročně.

Božskému Leovi v létě končí smlouva v Paris St. Germain. Vedení týmu sice údajně dál stojí o jeho služby, má ale podmínku; Argentinec kývne na roční plat o pětadvacet procent nižší, než měl doteď (z 936 mil. Kč na 702 mil. Kč).

To se hráči příliš nezamlouvá, stejně jako fakt, že u francouzských fanoušků padl v nelibost. Po poslední prohře s Lyonem ho dokonce v Parku princů vypískali. Přesto má prý Messiho otec a manažer na konec dubna s vedením giganta sjednanou schůzku.

Usnadní rozhodnutí?

Mnohem otevřenější je ale útočník k jednání s milovanou Barcelonou, již v létě 2021 se slzami v očích opouštěl. Zde je ale taky problém. Zadlužení Katalánci na něj totiž nemají peníze. Shánějí sponzory, kteří by slavnou desítku zaplatili. Bezedný měšec nemá ani další zájemce – Miami. „Co já jen budu dělat?“ ptá se sama sebe legenda. Usnadnit rozhodování se jí snaží Al-Hilal nabídkou neuvěřitelného ročního kontraktu v přepočtu za 9,5 miliardy korun! To je – jen tak mimochodem – o polovinu víc, než v An-Nasru bere Ronaldo.

To už stojí za zvážení…

Kdo z vás to má?

9,5 miliardy za rok

787 milionů za měsíc

26 milionů za den

1,1 milionu za hodinu

18 tisíc za minutu

304 za sekundu

Dočkají se Saúdové ve své lize po Ronaldovi také Messiho?
Dočkají se Saúdové ve své lize po Ronaldovi také Messiho?