Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Hromadná bitka hráčů: Zápas Realu s Partizanem musel být předčasně ukončen!

Autor: ČTK, pl

Chybělo dohrát 100 vteřin a mohlo se jít v klidu do šaten. Jenže se tak nestalo. Basketbalový zápas mezi Realem Madrid a Partizanem Bělehrad v rámci vyřazovacích bojů Evropské ligy musel být předčasně ukončen. Důvod? Bitka basketbalistů přímo na palubovce!

Hromadná rvačka hráčů ukončila předčasně čtvrteční zápas play off Evropské ligy basketbalistů mezi Realem Madrid a Partizanem Bělehrad. Ani jednomu z týmů totiž po potyčce nezbylo na lavičce dost hráčů, aby se mohlo pokračovat, a rozhodčí duel necelé dvě minuty před vypršením standardní hrací doby za stavu 80:95 ukončili. Partizan se tak ujal vedení v sérii 2:0.

Bitku na palubovce odstartoval faul domácího rozehrávače Sergio Llulla na americkou posilu Partizanu Kevina Puntera. Do ostré potyčky, v níž došlo na rány pěstí a hráči po zápasnických chvatech skončili i na zemi, se zapojily celé lavičky obou týmů.

Zvítězily emoce

Rozhodčí poté několik minut sledovali záznamy a rozdávali tresty. Když s vylučováním skončili, museli zápas 1:40 minuty před závěrečnou sirénou ukončit, protože ,,ani jeden z týmů neměl požadované minimum dvou hráčů potřebných k dohrání zápasu". Duel byl označen za oficiálně skončený a Partizan byl vyhlášen jako vítěz.

Zápas bude mít ještě dohru u disciplinární komise Evropské ligy, která se děním na palubovce bude během dneška zabývat. Vedení soutěže incident odsoudilo.

Podle trenéra Partizanu Željka Obradoviče hráče ve vyhrocené koncovce přemohly emoce, po uklidnění situace si ale podali ruce a vše nechali za sebou. ,,Určitě to ale není dobré pro pověst basketbalu, Realu Madrid ani Partizanu. Tohle se nemělo stát. Ale hráči mají emoce a stalo se," konstatoval.

Před třetím zápasem série, v němž bude mít Partizan v úterý výhodu tradičně bouřlivého domácího prostředí, chce Obradovič atmosféru uklidnit a vyhnout se výtržnostem fanoušků. ,,Je potřeba to zklidnit, abychom přivítali Real Madrid tak, jako jejich fanoušci přijali nás. Aby nám fandili a podporovali nás, ale aby nedělali nic proti Realu," dodal.

Basketbalový duel Evropské ligy mezi Realem Madrid a Partizanem Bělehrad musel být předčasně ukončen. Důvod? Hráči se ke konci porvali přímo na palubovce!
Basketbalový duel Evropské ligy mezi Realem Madrid a Partizanem Bělehrad musel být předčasně ukončen. Důvod? Hráči se ke konci porvali přímo na palubovce!