Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Boxerská vsuvka v chorvatském závodě: Češi a Slovinci se riskantně pobili přímo na trati

Autor: sm

Tohle mohlo skončit tragicky! Letošní WRC v Chorvatsku sice přilákala mnoho fanoušků, ale ne vždy se při pozorování závodů tvořila zrovna přátelství. Po internetu kolují záběry rvačky, která se z diváckých míst přenesla na trať a je zřetelné, že od velké katastrofy všechny dělily jen sekundy!

Lidská blbost mohla zabíjet. Během letošních oblíbených závodů v Chorvatsku si mezi sebou někteří fanoušci evidentně hrubě neporozumněli a neshody se rozhodli vyřídit ručně. Dost riskantně přitom svůj souboj přenesli na trať, odkud se je urychleně pokoušeli dostat traťoví maršálové.

Ti přitom sami riskovali své životy. Jen pár sekund poté, co se poslednímu členovi organizátorů povedlo dostat z cesty totiž tratí doslova proletěl závodní vůz. Dramatické záběry záhy obletěly sociální sítě. Jak podotkl deník Heute, podle chorvatských médií měli mezi znesvářenými fanoušky být Slovinci a Češi.

Situace pořádně naštvala organizátory závodu, kteří se k incidentu vyjádřili. „Důrazně odsuzujeme chování nezodpovědných jedinců zobrazených na videu. V žádné části těchto scén neukazují skutečnou fanouškovskou komunitu, která vášnivě sleduje motoristické a závodní soutěže. Aktéři těchto scén svým nezodpovědným chováním ohrožují nejen životy své, ale i funkcionářů, dobrovolníků a závodních posádek. Jak můžete vidět z videa, oficiální zaměstnanci a naši dobrovolníci udělali vše, aby riskovali své životy, aby tomuto incidentu zabránili a zajistili silnici,“ hněvají se strůjci závodu.

Ti zároveň řeší postih pro konkrétní diváky. „Po dohodě s kompetentními službami podáme oficiální zprávu a budeme požadovat, aby byli aktéři nalezeni a sankcionováni tím nejpřísnějším způsobem. Takové scény a lidé, kteří se takto chovají, prostě nemají a neměli by mít místo na našich sportovních akcích nebo na soutěžních trasách, stojí v prohlášení.

Fanoušci své neshody přenesli rovnou na trať
Fanoušci své neshody přenesli rovnou na trať