Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Třinecký mistr Marcinko: Strach o novorozeného syna!

Autor: pl

Před pár dny byl ohlášen jeho přesun z mistrovského Třince do brněnské Komety, ale hokejista Tomáš Marcinko (35) řešil daleko větší starosti než stěhování. Jeho syn Leonek, který nemá ani dva měsíce, musel na operaci!

O znepokojivé situaci se rozepsala Marcinkova žena Vladimíra (31) na sociální síti. Mimo jiné zmínila, že na operaci museli jet se synkem až do Rakouska. „Uplynulé týdny byly mé nejtěžší. Trávila jsem je mezi nemocnicí a domovem. Leonek potřeboval po narození zdravotní pomoc, na kterou není na Slovensku potřebná specializace. Museli jsme tak jet do Vídně. Včera ho tam operovali,“ uvedla začátkem května pod sérii fotek na instagramu.

Zejména ocenila tamní zdravotní personál, který oběma rodičům umožnil být u dítěte po probuzení z narkózy. Zároveň je personál utěšoval a dělal pro ně první poslední. „Když viděli, že se mi nedaří kojit, pan sanitář mi dal deku kolem ramen a přinesl sklenku vody, abych se napila,“ rozplývala se Vladimíra nad zaměstnanci nemocnice. A jak vlastně dopadla operace?

Na výbornou! Malý Leonek je mimo ohrožení života, nicméně si bude muset projít dlouhodobou rekonvalescencí. „Operace dopadla dobře, náš syn bude v pořádku, ale ještě nás čeká dlouhá cesta zotavování,“ prozradila poslankyně Národní rady Slovenské republiky. K nepříjemné situaci se vyjádřil i samotný Marcinko.

„Syna Leona museli v úterý operovat. Zákrok trval necelou hodinku, ale s manželkou jsme se dohodli, že nebudeme specifikovat jeho diagnózu,“ řekl Marcinko slovenskému deníku Nový Čas. „Důležité je, že vše proběhlo bez komplikací a už nás propustili,“ dodal čerstvý mistr, který má kromě Leonka ještě dceru Linu (3). Marcinko tak má nyní důvod pořádně oslavit nejen čtvrtý titul s Oceláři v řadě, ale především zdraví svého potomka.

Tomáš Marcinko musel nedávno řešit drama
Tomáš Marcinko musel nedávno řešit drama