Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Basketbalový svět v slzách: Zemřel mladý reprezentant (†17)!

Autor: pl

Koncem května měl oficiálně dosáhnout dospělosti, kdy by oslavil osmnácté narozeniny. Bohužel, Gustav Vagström (†17), mládežnický reprezentant Švédska v basketbalu a velký talent, se tohoto momentu nedožil.

Se zdrcující zprávou přišel server Aftonbladet, podle kterého Vagström dlouhodobě bojoval se zákeřnou nemocí. Konkrétní diagnózu ale neuvedli. Švédská naděje basketbalu se léčila v nemocnici ve městě Östersund. Během soboty 13. května ale Vagström usnul a už se neprobudil. „Je to nepopsatelné neštěstí. Mé myšlenky samozřejmě směřují k jeho rodině,“ řekl Pecka Johansson, manažer celku Jämtland Basket, kde Vagström hrál.

Podle manažera byla zdravotní situace ohledně jeho svěřence v posledních dvou měsících kritická. Ve stejnou dobu přitom jeho tým hrál play-off, ve kterém hráli především za svého spoluhráče a kamaráda, který bojoval o život. „Bylo to play-off, na které nikdy nezapomenu,“ nechal se slyšet kouč mužstva Adnan Chuk.

Kromě klubových činovníků se k úmrtí Vagströma vyjádřila i Švédská basketbalová asociace. „Gustav byl všestranným mládežnickým reprezentantem, kterého si budeme pamatovat nejen jako velmi talentovaného a šikovného rozehrávače, ale hlavně jako starostlivého a dobrého spoluhráče, který měl vždy na srdci nejlepší zájmy týmu,“ stojí v oficiálním prohlášení. Gustav byl nominován do reprezentace ve všech věkových kategoriích. V té seniorské už se ale prosadit nedokáže.

Basketbalový reprezentant Gustav Vagström (†17) podlehl zákeřné nemoci
Basketbalový reprezentant Gustav Vagström (†17) podlehl zákeřné nemoci