Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Atentát na Gudase! Český tvrďák čelí v NHL bombovým výhrůžkám

Autor: Jakub Vávra, red

Můžeš ho buď milovat, nebo nenávidět. Fanoušek Caroliny Hurricanes má jasno. K říznému obránci Radku Gudasovi (33) chová obrovskou zášť. Dokonce mu pohrozil výbušninou! A to ještě v době, kdy o postupu Floridy nebylo rozhodnuto. Co udělá teď, když tým českého hromotluka postoupil po 27 letech do finále Stanleyova poháru?

Radko se teď musí bát nejen na ledě, ale i mimo něj. V nebezpečí mohla být celá jeho rodina. Po dvou výhrách Floridy na ledě Caroliny se »radikální šílenec« uchýlil k zlověstným výhrůžkám směrem k české hvězdě i celému týmu Panterů. 

Na svém twitterovém účtu zveřejnil přesnou adresu Gudasova bydliště a připojil obrázek trubkové bomby, kterou by se nebál použít. Zlosyn je už pod drobnohledem FBI i šerifa místního okrsku, kteří začali ohavný atentát vyšetřovat.

Strach o fousáče

Členové klubu ze slunečního státu byli při cestě na letiště v Raleigh doprovázeni policejní ochranou. Zlověstná slova mohla jejich psychiku a dominanci v sérii významně ohrozit, ale nestalo se. Ve třetím zápase finále Východní konference si se svým soupeřem poradili 1:0. A ve středu přidali konečný úder, když Carolinu porazili 4:3 a sérii vyhráli jasně 4:0.

Hráči i fanoušci si tak jistě oddechli, že se už znovu nemusí vydat na horkou půdu Hurikánů. Pachuť z nechutných vyhrůžek ale zůstává. „Toto chování je naprosto vyloučené a nepřípustné,“ komentují zděšení fanoušci Panthers.

Gudas je více zvyklý na pozici atentátníka než oběti
Gudas je více zvyklý na pozici atentátníka než oběti