Pavel Bárta
20. května 2023 • 12:20

Nejlepší bek na MS Weegar: Gudas mi chybí, výborný kluk. Pohár mu přeju

Autor: Pavel Bárta, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIGY | Milan Lucic je po zápasech v Rize nejžádanějším kanadským hráčem. Umí mluvit a ještě se při rozhovorech hezky usmívá. MacKenzie Weegar odpovídá na dotazy taky často. Nejlepší bek týmu, pohyblivý obránce, který taky dokáže vyrobit chybu. Ale jakmile je na ledě, hoří spíš na druhé straně a jeho tým víc gólů nastřílí, než dostane. Se třemi trefami a osmi body byl po čtyřech zápasech nejproduktivnějším zadákem turnaje a celkově druhý za Dominikem Kubalíkem.



V Calgary v něm našli nového Marka Giordana. Podobný osud, hráč, který si všechno musel vydřít a rozkvetl ve zralém věku. Přehlédli ho v juniorském draftu a málem i při odvodu do NHL. Mackenzie Weegar se přes farmy prodral do týmu Floridy, loni ho v rámci megatrejdu vyměnili do Flames. Bývalý tým bojuje ve finále konference, pro Calgary skončila sezona už po základní části. „Vůbec jsem neváhal,“ řekl 29letý obránce k účasti na šampionátu. Panthers však fandí dál. Kvůli českému parťákovi Gudasovi.

Sledujete, jak si Panthers vedou v play off?
„To ne. Hraju už za jiný klub, naše sezona v NHL skončila. Jsem tady a chci pomoci týmu Kanady k úspěchu.“

Na bývalé spoluhráče si někdy vzpomenete? Třeba na Radka Gudase?
„Gudyho miluju. Byl to jeden z nejoblíbenějších spoluhráčů, s jakými jsem se kdy potkal. Musím říct, že mi chybí. Výborný kluk. On je jedním z důvodů, proč si přeju, aby si jim dařilo. Doufám, že Gudy vyhraje (Stanley) Cup.“

Říkal jste, že play off nesledujete, ale jeho hit v sérii s Torontem nebo akci, při níž padl vítězný gól série, jste asi postřehl, ne?
„Občas se podívám na sestřih. Jo, viděl jsem to. Jak se podíval a rozjel protiútok, pak zaclonil před bránou, nadskočil a otevřel tunel pro střelu. Gudy je dobrý hráč, jen se to o něm moc neříká. Fakt dobrý hokejista. Pro Panthers důležitý hráč. I díky jemu můžou vyhrát.“

Znáte z Čechů ještě někoho dalšího?
„Tolik ne. Z hráčů, co jsou na šampionátu, jsem nastupoval proti 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud