Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rusové zabili dalšího sportovce: Zemřel boxerský šampion (†30)!

Autor: pl

Více než 15 tisíc. Tolik ukrajinských vojáků už padlo v boji proti ruské armádě, která už více než rok okupuje Ukrajinu. Nyní na seznam smrti přibylo další jméno, tentokrát ze světa sportu. Za svou vlast položil život boxerský šampion Oleksandr Oniščenko (†30)!

Nadaný boxer padl při bránění města Bachmut, které čelí útokům už od začátku konfliktu. Oniščenkova smrt zasáhla nejen rodinu a přátele, ale také Ukrajinskou boxerskou federaci nebo jeho kouče Dmytra Dubrova. Přesná příčina smrti doposud není známa.

,,Byl to jeden z nejlepších svěřenců. Byl pro mě něco jako syn," citoval zdrceného Dubrova deník Marca. ,,Trénoval jsem ho od doby, kdy mu bylo devět let a prošli jsme velmi obtížnou boxerskou cestou, během které dosáhl na řadu úspěchů," dodal.

Oniščenko patřil k nejlepším boxerům regionu Sumy, přičemž byl také dvojnásobným juniorským šampionem Ukrajiny. ,,Upřímnou soustrast rodině. Věčná památka všem, kteří obětovali své životy za svobodu a nezávislost naší země," zaznělo v oficiálním prohlášení zástupců federace. Věhlas Oniščenka dokládá také fakt, že jeho středeční pohřeb vysílala i tamní televize.

Ministerstvo sportu Ukrajiny uvedlo, že k dubnu letošního roku přišlo o život během ruské okupace celkem 262 ukrajinských sportovců. Patří mezi ně například kapitán národního týmu vodního póla Jevhen Obedynskyj, kterému Rusové navíc unesli dvanáctiletou dceru, mezinárodní mistr v kickboxu Jevhen Harda nebo cyklista Kosťa Deneka. Nyní k nim bohužel přibyl i Oleksandr Oniščenko.

Boxerský šampion Oleksandr Oniščenko padl při bránění Bachmutu
Boxerský šampion Oleksandr Oniščenko padl při bránění Bachmutu