Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslední rozloučení s koučem hvězd Všetíčkem (†58): Bolest Kordy i Štěpánka!

Autor: pl, as

Jako rána z čistého nebe. Tak na (nejen) tenisové okolí působí smrt uznávaného kondičního trenéra Marka Všetíčka (†58), který se uprostřed května rozhodl, že si sáhne na život. Nyní se s člověkem, který spolupracoval s těmi nejlepšími českými jmény ve světě tenisu, přišla rodina, přátelé, známí i jeho bývalí svěřenci naposledy rozloučit.

Pohřeb Všetíčka začal ve strašnickém krematoriu ve 13 hodin. Mezi pozůstalými z řad rodinných příslušníků byla manželka Tereza, syn Sam, bratr Tomáš s manželkou Evou a neteře Veronika a Natálie. ,,Neplačte, že jsem odešel, ten klid a mír mi přejte, jen v srdcích věčnou vzpomínku si na mne zachovejte," píše se v epitafu, který na parte nechala napsat Tereza.

Mezi přítomnými byly na pohřbu i hvězdy ze světa tenisu jako například extenista Petr Korda (55) s manželkou Reginou či Radek Štěpánek (44), který dorazil po boku manželky Nicole Vaidišové (34). Se všemi přítomnými se objal. Štěpánka navíc pojilo se Všetíčkem i silné přátelské pouto. Úmrtí bývalého kouče a kamaráda ale pro něj bylo natolik zdrcující, že o své ztrátě nedokázal mluvit.

Jako další se na poslední rozloučení dostavili bývalí tenisté Petr Pála (47), Cyril Suk (56), Karel Nováček (58) nebo někdejší tenisový trenér Vladislav Šavrda. Nebyly to ale pouze tenisové osobnosti, které dorazily na pohřeb. Do Strašnic dorazil i legendární hokejista Jiří Hrdina (65), exfotbalista Zdeněk Svoboda (51) nebo brankář působící v NHL Petr Mrázek (31).

Mimo Štěpánka a Kordy trénoval všemi oblíbený »Všéťa « například Petru Kvitovou (33) nebo Karolínu Plíškovou (31). První jmenovaná se sice na pohřeb nedostavila, nicméně poslala smuteční věnec, na kterém byl jednoduchý, ale jasný vzkaz Všetíčkovi do nebe za odvedenou práci: ,,Děkuji."

Rodák ze Šumperka, který ve svém oboru patřil mezi naprostou špičku, si vzal život 16. května v domě, který se kdysi stal začátkem konce politické kariéry Stanislava Grosse (†45).

Zdrcený Radek Štěpánek dorazil na pohřeb svého bývalého kouče a velkého kamaráda Marka Všetíčka po boku manželky Nicole Vaidišové
Zdrcený Radek Štěpánek dorazil na pohřeb svého bývalého kouče a velkého kamaráda Marka Všetíčka po boku manželky Nicole Vaidišové