Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Odešel světový šampion (†39): Před smrtí krutě trpěl!

Autor: pl

Světem sportovní střelby otřásla příšerná zpráva. Někdejší světový šampion Jorge Ballesteros (†39) je po smrti. Našli ho s prostřelenou hlavou v jeho autě! O den později v nemocnici zemřel. Vynikajícího střelce, který pracoval coby policista, oplakávají jeho kolegové napříč zeměmi. Není to přitom tak dávno, co přišel o titul světového šampiona. Zanechal za sebou ženu a děti.

Nejlepší střelec, jaký kdy ve Španělsku žil. Takhle si budou příznivci a okolí pamatovat Jorgeho Ballesterose (†39), ještě donedávna mistra světa ve střelbě. Ten před pár dny podlehl těžkým zraněním v nemocnici. Co se vlastně stalo?

Vítěz mistrovství světa ve střelbě 2017 (IPSC Handgun World Shoot, pozn. red.) v kategorii Open byl nalezen v hlavním městě Španělska Madridu v autě s prostřelenou hlavou, ovšem stále jevil známky života! Byl proto okamžitě převezen do tamní nemocnice La Paz, kde naneštěstí o den později zemřel. Jorge pracoval v Madridu jako policista, takže ke zbraním měl blízko nejen na závodech, ale i v zaměstnání. Jak a proč přišel k takovému zranění, se zatím neví.

Rozloučení na sociální síti

„Jorge Ballesteros, nejlepší španělský atlet ve střelbě, nás ve věku 39 let navždy opustil. Svět sportovní střelby se ponořil do hlubokého smutku,“ stojí na twitterovém účtu Královské španělské olympijské střelecké federace. „V roce 2017 se stal mistrem světa v kategorii Open, přidal také tři tituly mistra Evropy, šest triumfů v Extreme Euro Open a sedmnáct španělských titulů.“ Truchlí také jeho francouzští soupeři, kteří ho označili za skvělého atleta a výjimečného člověka. Čeští příznivci ho mohou znát právě z akce Extreme Euro Open, která se každoročně pořádá v Hodonicích u Znojma.

Na olympiádu se šikovný Španěl nikdy nedostal. Ne proto, že by se nekvalifikoval, ale jeho disciplína nebyla během jeho kariéry součástí olympijských sportů. Po svém úmrtí za sebou zanechal manželku a dvě děti. Jeho poslední příspěvek na instagramu ze začátku prosince má navíc zvláštní pachuť. Jedná se o jeho ztrátu titulu mistra světa po pěti letech, který převzal Američan Christian Sailer. „Někdy vyhrajete, a někdy se něco naučíte,“ napsal pod fotky ze soutěže. Dá se tak říct, že se rozloučil nejen s titulem, ale i se světem.

Bývalý mistr světa ve střelbě Jorge Ballesteros byl nalezen s prostřelenou hlavou ve svém autě
Bývalý mistr světa ve střelbě Jorge Ballesteros byl nalezen s prostřelenou hlavou ve svém autě