Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Drama motokrosového šampiona v Česku: Po nehodě bojuje o život!

Autor: ČTK, pl

Měla to být oslava motokrosu, ale místo toho se závod mistrovství České republiky proměnil v boj o život. Řeč je konkrétně o maďarském závodníkovi Benci Szvobodovi (31), který utrpěl vážné zranění!

Maďarský motokrosař Bence Szvoboda utrpěl v nedělním závodě mistrovství České republiky v Pacově vážné zranění hlavy a bojuje o život. Jeho tým HTS na facebooku oznámil, že se jezdec v nemocnici v Praze podrobil akutní operaci. Včerejší vyšetření však ukázalo, že Szvoboda má poškozený mozek!

 

,,Jeho tělo bojuje o přežití. V tuto chvíli nelze předvídat, jak dlouho to bude trvat," uvedl maďarský tým, který popřel některé zprávy na sociálních sítích, že Szvoboda svému zranění podlehl. ,,V nemocnici jsou s ním rodiče, aby svému synovi pomáhali do poslední chvíle."

Szvoboda, který se letos znovu zapojil do českého šampionátu po čtyřech letech, upadl po skoku v úvodu první jízdy v Pacově. Zranění hlavy utrpěl po střetu s motocyklem jednoho ze soupeřů.

V minulosti české mistrovství dvakrát ovládl. V roce 2017 vyhrál v kategorii MX2 a dva roky nato zvítězil v královské třídě MX1. Desetkrát se stal mistrem Maďarska. Už v 19 letech dokázal bodovat v mistrovství světa.

Maďarský závodník Bence Szvoboda utrpěl vážné zranění hlavy
Maďarský závodník Bence Szvoboda utrpěl vážné zranění hlavy