Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vycházející hvězda motosportu Marek Skřivan (15) v ohnivé nehodě: Po dálnici chodil bos!

Autor: rau

To zase jednou patron všech řidičů svatý Kryštof nebyl doma! A jeden z největších talentů českého motosportu Marek Skřivan (15) měl cestou na závody kliku, že nad ním kroužil anděl strážný. Jeho dodávka skončila v plamenech.

Marek je jednou zářivou hvězdou motokárového nebe! Za volantem pragovky za čtvrt milionu korun reprezentuje v nejvyšší možné kategorii WSK. Vyšší třídou jsou už jen formule!

Na noc, kdy s tatínkem projížděl po dálnici D12 u rakouského města Ebbs, šikovný teenager nikdy nezapomene. „Auto před námi mělo problém s motorem a začalo hořet. Dým tam byl takový, že taťka neviděl na cestu a…“ A neštěstí bylo na světě.

V polospánku

Nebylo to žádné ťuknutí. Šlo o život. Jezdcův otec okamžitě věděl, že je zle: „Vystupovat. Fofrem!“ Kritická situace. „Byl jsem v polospánku, nemohl jsem se zorientovat. Na dálnici jsem chodil bez bot,“ popisoval drama Marek pro Aktu.cz.

Otec, syn a jejich fenka výmarského ohaře Aisha kvapem utekli do bezpečí. Jejich dodávka blafla. Od výfuku po přední mlhovky. Nesmlouvavé plameny zničily vlek, káry, obytka, osobní věci, oblečení, helmu. „Přišli jsme o všechno,“ shrnul to Mára.

Škoda se vyšplhala do stovek tisíc. Mladý závodník pak v neosahaných věcech a vypůjčeném závoďáku vybojoval v italském Lonatu životní druhé místo. „Bylo to trošku nekomfortní, ale takový výsledek jsem nikdy nezajel,“ přiznal.

Talentovaný Skřivan ve své motokáře.
Talentovaný Skřivan ve své motokáře.