Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Smrt basketbalisty Adamese (†28): Zemřel při zátěžovém testu!

Autor: sm

Mělo jít o test, který ukáže, jak jeho tělo zvládá větší fyzickou zátěž. Zkouška ale pro basketbalistu Oscara Cabreru Adamese (†28) skončila tragicky. Dominikánský hráč při dostal infarkt. 

Zprávu o Oscarově úmrtí přinesl dominikánský sportovní komentátor Hector Gomez. Podle něj byl basketbalista ve zdravotním středisku v Santu Domingu, kde podstupoval zátěžový test, při kterém dostal infarkt. 

Basketbalista už dříve informoval o tom, že jej trápí problémy se srdcem, které přičítal očkování proti covidu-19. „Dostal jsem zatracenou myokarditidu z toho, že jsem si podstoupil očkování. (Měl jsem 2 dávky Pfizeru). A tušil jsem to! Mnoho lidí mě varovalo,“ napsal Oscar dříve na sociální sítě.

„Ale hádejte co?! Bylo to povinné, jinak bych nemohl pracovat. Jsem mezinárodní profesionální sportovec a hraji ve Španělsku. Nemám žádný zdravotní problém. Nic  dědičného, žádné astma, NIC!“ zlobil se sportovec, který v roce 2021 zkolaboval přímo na hřišti. 

„Najednou jsem se zhroutil k zemi uprostřed zápasu a málem jsem zemřel. Stále se zotavuji a nechal jsem si udělat 11 různých kardiologických testů a hádejte? Nic nenašli,“ psal tehdy Adems, jehož srdce při zátěžovém testu vypovědělo službu.