Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Děsivá smrt úspěšného závodníka (†42) a jeho partnerky: Zabilo je klíště!

Autor: ptr

Patřil ke stabilním účastníkům prestižního poháru Mercedes AMG, který se koná v Brazílii. Bohužel ale další starty nepřidá. Zkušený závodník Douglas Costa (†42) zemřel poté, co ho kouslo klíště. Jen o pár hodin později pak ze stejného důvodu skonala i jeho partnerka Mariana Giordanaová.

Tragický příběh se odehrál již koncem května, kdy zamilovaný pár pobýval v městě Campinas, které leží cca 90 kilometrů severně od São Paula. Tam je zřejmě kouslo klíště, které je infikovalo horečkou Skalistých hor. Během následujících dní trpěli oba bolestmi hlavy, nevolností a vyrážkou.

Vše zašlo až tak daleko, že byl Costa 7. června hospitalizován. Bohužel se ukázalo, že bylo příliš pozdě a hned následující den vydechl naposledy. O pouhé čtyři hodiny později umírá i jeho milovaná Mariana.

Jako příčina smrti bylo stanoveno právě bakteriální onemocnění šířené známými roztoči. Dříve se jednalo o onemocnění s vysokou smrtností, dnes je však prognóza s včasnou antibiotickou léčbou většinou dobrá, což se tentokrát bohužel nepotvrdilo.

„Naše nejhlubší soustrast všem členům rodiny a přátelům. Víme, jak úžasným člověkem Douglas byl a jak velkou prázdnotu zanechá v srdcích všech, kteří měli tu čest a potěšení ho znát,“ rozloučili se organizátoři závodního seriálu se závodníkem.

Automobilový závodník Douglas Costa
Automobilový závodník Douglas Costa