Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Český hokej obsadili detektivové NCOZ: Lojzovo Palermo

Autor: Michael Bereň

Už zbývá jen koňská hlava v posteli a kulka v obálce. Prorůstají českým hokejem, který vede prezident Alois Hadamczik (71), chapadla mafie?

Ve čtvrtek – v den odvolání Fina Jalonena a jmenování nového reprezentačního štábu v čele s trenérem Radimem Rulíkem (58) i vyhlášení 55. ročníku Zlaté hokejky – bylo v sídle svazu vedle O2 areny živo. Do kanceláří ČSLH naběhli policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ)! Prohledávali šuplíky, dle informací Blesku minimálně jednomu svazovému pracovníkovi zabavili telefon.

Zatímco protimafiánská kriminálka prováděla zásah, »kmotr« Hadamczik s kumpány z výkonného výboru předváděli fanouškům závěrečné číslo estrády ohledně reprezentačního kouče.

Audit na Krále

O co policii šlo? Detektivy zajímaly smlouvy uzavřené předchozím vedením, jehož hlavou byl »padre« Tomáš Král (59) s marketingovou agenturou BPA. „Je to pravda. Jsme v součinnosti se státním zastupitelstvím. Policie si už před půlrokem vyžádala forenzní audit a naší povinností je jí ho dát,“ řekl pro ČT sport nový šéf Hadamczik, který loni před Vánocemi tepal Krále a spol. za utrácení svazových stamilionů. Korun.

Prázdné křeslo

Celé to připomíná praktiky z proslulého sicilského městečka Palermo: Lojza si vyřizuje účty s exagentem komunistické kontrarozvědky Králem skrze trestní oznámení podané bossem Pardubic Petrem Dědkem (49).

Vyšetřovaná BPA po ukončení 15leté spolupráce natruc šmikla nároďáku sociální sítě. A vrchol? Když v první řadě při galavečeru Zlaté hokejky zela prázdnotou židle s cedulkou »vážený pan Alois Hadamczik«. Hlava hokeje zmizela v Kravařích. Cosa Nostra nade vše?!

Zatímco Hadamczik oznamoval změny u reprezentace, protimafiánská kriminálka prováděla zásah
Zatímco Hadamczik oznamoval změny u reprezentace, protimafiánská kriminálka prováděla zásah