29. června 2023 • 19:35

Policisté na hokejovém svazu: kvůli bývalému vedení a partnerství s BPA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) si dnes odpoledne přišli do sídla Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) na pražské Harfě pro dokumenty spojené s hospodařením bývalého vedení. Uvedl to dnes server Lidovky.cz. Kriminalisté byli podle něj ve stejné budově také ve společnosti BPA sport marketing, která byla posledních 15 let výhradním marketingovým partnerem ČSLH. Policii zřejmě zajímá partnerství svazu a této marketingové firmy.



Ředitelka BPA Jana Obermajerová serveru řekla, že k nim přišla odpoledne policie a chtěla nějaké vysvětlení. Neuvedla ale, co policisté požadovali. „To bohužel nevím, protože jsem se to sama nedozvěděla,“ dodala.

Zásah policie v sídle svazu potvrdili i zástupci ČSLH. „Mohu potvrdit, že na Český svaz ledního hokej dorazila policie. Všichni z českého hokeje jí poskytují maximální součinnost, ale bližší informace k zásahu momentálně nemůžeme poskytnout,“ řekl PR manažer svazu Michael Schuster novinářům po slavnostním vyhlášení ankety Zlatá hokejka. „Policie si celou věc přebrala a až bude od nás potřebovat nějaké další kroky, tak budeme informování. Stejně tak později informujeme i veřejnost,“ doplnil Schuster. Důvod, proč policisté do sídla svazu přišli, nesdělil.

Policejní zásah přišel prakticky ve stejnou chvíli, kdy vedení svazu v čele s prezidentem Aloisem Hadamczikem oznamovalo na tiskové konferenci výměnu trenéra reprezentace. Výkonný výbor ČSLH dnes odvolal Kariho Jalonena a na jeho místo vybral Radima Rulíka.

Podle informací webu Lidovky.cz se vyšetřovatelé NCOZ zaměřují na smlouvy, které se týkají partnerství svazu s BPA. Hadamczik agenturu, která měla například vysílací práva k reprezentaci a obstarávala sponzory ledního hokeje, kritizoval už loni. Nejvíce vedení svazu vadí fakt, že chyběla kontrola činnosti nad BPA. Z interního auditu, který Hadamczik zadal KPMG, vyplynuly podle informací serveru Lidovky.cz problematické finanční operace v řádu stovek milionů korun.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud