Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Slavný okruh si připsal další oběť: Smrt talentovaného mladíka (†18)!

Autor: čtk, red

Na slavném okruhu Spa-Francorchamps zahynul při formulovém závodě nadějí osmnáctiletý nizozemský pilot Dilano van't Hoff. Talentovaný jezdec, vítěz předloňského seriálu španělské F4, měl těžkou havárii na mokré vozovce.

Přesné okolnosti kolize zatím nejsou známé, podle nizozemského listu AD se Van't Hoffův stroj roztočil a vzápětí do něj narazil jiný vůz. Neštěstí se přihodilo v závodě evropského šampionátu Formula Regional. Závod mladých jezdců byl ve Spa součástí soutěžního víkendu při příležitosti vytrvalostní čtyřiadvacetihodinovky.

Informace o smrtelné nehodě zasáhla motoristický svět včetně aktérů Velké ceny Rakouska formule 1. Ve Spielbergu se proto k uctění památky nizozemského jezdce držela minuta ticha před sprinterským závodem formule 2. „Dilano zemřel v honbě za splněním svého snu dostat se až na vrchol motoristického sportu,“ konstatoval na twitteru šéf F1 Stefano Domenicali. Hlubokou lítost nad ztrátou jednoho z největších nizozemských talentů vyjádřil i jezdcův tým MP Motorsport.

Jak uvedla agentura SID, havárie se odehrála na belgickém okruhu na téměř stejném místě, na kterém v roce 2019 utrpěl při nehodě smrtelná zranění v závodě formule 2 francouzský pilot Anthoine Hubert.

Talentovaný jezdec Dilano van 't Hoff
Talentovaný jezdec Dilano van 't Hoff