Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hokejbalista (†29) podlehl zákeřné nemoci: Poslední vzkaz před smrtí!

Autor: ptr

Těžké časy prožívají nyní všichni, kdo znali hokejbalistu Martina Strkáče (†29). Mladík z vesničky Dolná Mariková podlehl nemoci z nejzákeřnějších. Statečný boj s Hodgkinovým lymfomem bohužel neměl šťastný konec.

Právě sport a především milovaný hokejbal byl pro něj nedílnou součástí života a náhlý útok nemoci ho zaskočil. Bolest ramene nejdřív přisuzoval právě fyzické námaze. Vždyť z každého utkání byl řádně omlácený, ale nakonec se ukázalo, že je vše daleko horší než jen nějaká naraženina.

„Nahmatal jsem si bulku pod klíční kostí, ale nepřikládal jsem tomu žádnou váhu,“ přiznal před rokem pro Nový Čas. Později se však vypravil k doktorovi a diagnóza byla nemilosrdná. „Po vyšetřeních padl verdikt. Diagnóza zněla: Hodgkinův lymfom s metastázemi. Věděl jsem, že to nebude dobré,“ vzpomínal na začátek osudného období.

Pak už začal kolotoč chemoterapií a léčebných procedur. Dokonce mu kamarádi pomohli vybrat peníze na biologickou léčbu. Přišlo i krátké zlepšení a Martin začal věřit v zázrak, ale ten se bohužel nedostavil.

Sympatický mladík hrával Extraligu za Považskou Bystrici. „Byl vždy ten nejslušnější chlapec. Uměl rozdávat úsměvy i lásku,“ popsala svého přítele Andrea (40), která s ním strávila poslední půlrok života. Právě jí napsal svou úplně poslední zprávu a její obsah je díky následnému sledu událostí srdceryvný. Martin navždy opustil tento svět ve spánku krátce poté, co své lásce poslal textovku ve znění: "Lásko, spím, potom se ti ozvu...."

Hokejbalista Martin Strkáč podlehl rakovině.
Hokejbalista Martin Strkáč podlehl rakovině.