Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Slovenskem otřásla velká tragédie: Motokrosový jezdec (†34) po závodě zemřel!

Autor: pl

Plánoval zazářit na okruhu, který se nachází pouze několik minut od místa, kde vyrůstal. Místo toho se mu stal osudným. Slovenský motokrosový závodník Jaroslav Diro (†34) tragicky zemřel při činnosti, která ho naplňovala.

O Dirově nečekané smrti, ke které došlo poslední červnový den, informovali zástupci Slovenské motocyklové federace (SMF). „Během včerejšího úvodního supertestu Mistrovství světa ENDURO GP v Gelnici došlo k těžkému pádu slovenského jezdce Jaroslava Dira, který po převozu do nemocnice svým vážným zraněním bohužel podlehl,“ píše se na webu SMF.

Diro byl přitom velice zkušený závodník. Motorkám se věnoval dlouhých 19 let. V probíhajícím soutěžním ročníku mimo jiné startoval i v seriálu mistrovství Evropy enduro. Smrtící incident je navíc o to tragičtější, že se stal poblíž domova zesnulého závodníka.

Gelnica se totiž nachází pouze 10 minut jízdy autem od obce Žakarovce, kde Diro vyrůstal. Na základě rozhodnutí mezinárodní jury byl páteční supertest zrušen. Kvůli neštěstí se nekonalo ani sobotní dekorování vítězů prvního soutěžního kola.

Motokrosovým závodem na Slovensku otřásla smrt zkušeného jezdce Jaroslava Dira
Motokrosovým závodem na Slovensku otřásla smrt zkušeného jezdce Jaroslava Dira