Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Šokující plány boxerského šampiona: Po kariéře chce být prezidentem Ukrajiny!

Autor: ptr

O jeho velké lásce k vlasti se všeobecně vědělo, ale takové ambice zřejmě čekal málokdo. Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk (36), současný šampion organizací WBA Super, IBF a WBO v těžké váze, se podělil o své budoucí plány. Řekl, že by rád kandidoval na prezidenta své rodné země.

Překvapivé odhalení proběhlo během rozhovoru pro kanál Seconds Out. Ten se uskutečnil u příležitosti tiskové konference před duelem Usyka s Danielem Duboisem, který proběhne 26. srpna. Neporažený Ukrajinec absolvoval v kariéře již 20 soubojů, z nichž hned 13 ukončil knokautem. Tentokrát ovšem čelí pořádné výzvě. Jeho soupeř sice už jednou v kariéře hořkost porážky poznal, ale je úřadujícím mistrem světa organizace WBA.

Usyk však především touží po souboji s další velkou postavou současného boxu, kterou je Brit Tyson Fury. Očekává se, že právě tito dva boxeři se utkají v dalším utkání o absolutní světový titul v těžké váze. „Půjdu a stanu se opět absolutním šampionem. Pak skončím a půjdu kandidovat na prezidenta,“ odtajnil Usyk své ambiciózní plány, včetně ukončení veleúspěšné boxerské kariéry.

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk
Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk